От производители на автомобили, през енергийни компании до цигарените мастодонти

...
От производители на автомобили, през енергийни компании до цигарените мастодонти
Коментари Харесай

Етичните инвестиции в САЩ бележат рекорден ръст

От производители на коли, през енергийни компании до цигарените мастодонти – от ден на ден американски компании възнамеряват и към този момент извършват дълготрайни стратегии за етично вложение и понижаване на нездравословните излъчвания. Към момента те обаче единствено могат да се надяват, че тези по никакъв начин не евтини проекти ще им се изплатят в бъдещето, демонстрира

Много от финансовите шефове на корпорациите в Съединени американски щати признават, че сферата, в която навлизат, им е изцяло непозната и нямат гаранции, че огромните вложения, които подхващат, ще се окажат положително решение.

На първо място би трябвало да споменем петролните компании Chevron и Exxon Mobil, които предишния месец бяха принудени от миноритарен притежател на капитала да включат в управителния си ръб най-малко 2-ма шефа, които да имат екологична устременост.

Xcel, минна компания от Минеаполис, която има 14 ТЕЦ-а на въглища възнамерява да прекрати работата в 12 от тях, а останалите 2 да стартират да оперират на природен газ до 2040 година Същата компания възнамерява да усили своите вятърни ферми до 2030 година, което  може да значи вложения достигащи 10 милиарда $.

CenterPoint, компания от Хюстън, която оперира 3 въглищни ТЕЦ-а ще затвори 2 от тях до 2023 година  

Автомобилната компания General Motors   възнамерява да влага 27 милиарда $ през идващите 5 години в създаването и производството на електрически коли.

Ford ще влага 30 милиарда $ до края на 2025 година в електрически коли.

Компанията за моторни шейни и яхти Bombarier Recreation Products разгласи, че ще влага 4,5% от всичките си доходи в развойна активност за построяването на нова гама артикули, задвижвани от електрическа двигателна сила. Компанията ще изхарчи най-малко 300 млн. $ през идващите 5 години в производството им.

„ За да продължим да бъдем конкурентоспособни би трябвало да стартираме да влагаме в този момент “, разяснява Себастиен Мартел, изпълнителен шеф на Bombarier Recreation Products.

Производителят на тютюневи произведения Philip Morris към този момент се насочва към бездимните тютюневи артикули, които съставляват 28% от продажбите за първото тримесечие на 2021 година Компанията чака до 2025 година половвината от продажбите да са свързани с тези артикули. Компанията изхарчи 8 милиарда $ от 2008 година насам в създаването на тези артикули. Компанията към момента не може да каже дали тази голяма инвестиция е била оправдана, разяснява Емануел Бабю, финансовият шеф на компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР