От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева Знаете ли коя

...
От профила във Фейсбук на Соня Колтуклиева Знаете ли коя
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Знаете ли коя е най-ценната глава в тази държава? На Руди Гела. Защо ли?

От профила във Facebook на Соня Колтуклиева

Знаете ли коя е най-ценната глава в тази страна? Не? Сега ще ви кажа. На Руди Гела. Защо ли? Ето.

На 26 юли 2022 година арестуваха и затвориха за 8 часа в килия в Седмо РПУ в София журналиста Цветан Фиков. Осем униформени мъже от ГДБОП потропаха на вратата на дома му рано-рано сутринта. Съдийката от Софийски областен съд Силвия Георгиева беше разрешила обиск в жилището на репортера.

Какво ужасно и рисково действие беше сторил той? Няма да повярвате! Цветан Фиков беше написал пост във Facebook против тогавашния състезателен министър Радостин Василев: да не затваря безплатните детски тенис-кортове в “Красна поляна ”, тъй като “ще му оскубе косъм по косъм гелосаната глава ”. В това Руди Гела видял опасност за … живота си!

Журналистът беше освободен от ареста против гаранция от 1 000 лв..

Защо напомням тази неуместна история?! Днес Цветан Фиков и неговият юрист са се явили в ГДБОП, тъй като в Софийска районна прокуратура е формирано досъдебно производства за опасност за ликвидиране против незнаен причинител. Журналистът е свикан като очевидец.

Не, не се смейте! Страшно и срамно е. Публичен запас се употребява, поради някой, който счита, че до момента в който е министър и народен представител, страната е негова благосъстоятелност и би трябвало да му служи.

Днес, проверяващата полицайка от ГДБОП непринудено се разсмяла (то кой не би се смял!) на обяснението, обещано от Цветан Фиков: с израза “ще оскубя гелосаната ти тиква косъм по косъм ” не е заплашил живота на Радостин Василев, а единствено е изразил мнение за старомодната му прическа, като на разбойник от 30-те години на предишния век; т.е. коментарът има отношение към нескопосания му стайлинг, провокирал цяла България да го назовава Руди Гела.

Спор(т)ният министър от “Има подобен народ ”, който съобщи своята-ракета притежател Слави Трифонов и отиде да прави кариера като народен представител при Кирил Петков, не е създател единствено на този сигнал до държавните институции. На 7 юни 2022 година Радостин Василев подава недоволство до Бойко Рашков, в което се жалва от неуважителното отношение към него на няколко медии и желае отбрана от страната. Дръжте се да не паднете! Защита против опасност за неговата “сексуална цялост ”. Няма подобен смях, просто!

Виждате ли в този момент в какво трансфораха страната тези, които излязоха по площадите през лятото на 2020 година и влязоха във властта?! Даже не я трансфораха в бащиния. А в слугиня. Това им е “Промяната ”! Така схващат те “има по какъв начин ”…. Има по какъв начин да я доят с контракти и публични поръчки и да предследват всеки, който не утвърждават.

“Арести!Арести! Арести! ” викаше по малкия екран нарушителят на Конституцията Кирил Петков. Предупреждавахме ви. Цялата им тайфа е толкоз брутална.

… В Софийска градска прокуратура от дълго време е готово обвиняването против Радостин Василев по член 143 от Наказателния кодекс за “принуда ” против националната представителка от “Има подобен народ ” Христинка Иванова. То отлежава. Законът спи. Защото отново сме преди избори. А би трябвало да се смъкват имунитети. Магистратите си кротуват. Страх ги е.

Радостин Василев, който доста се хвали, че е бил мотор на закриването на специфичното правораздаване, е лидер на листата на коалиция “Продължаваме смяната ”- “Демократична България ” в Плевен. В листата му са двама отцепници от Има Такъв Народ - Деян Петков и Венцислав Петков, станал прочут със супер-скандалния контракт за програмен продукт на Национална спортна база за 1 800 000 лв., разследван от прокуратурата.

Е, нѐма такава страна! Има по какъв начин да стане и по-лошо.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР