От Продължаваме Промяната са готови да помогнат в съставянето на

...
От Продължаваме Промяната са готови да помогнат в съставянето на
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Събирането на ново мнозинство ще е ужасно трудно

От " Продължаваме Промяната " са подготвени да оказват помощ в съставянето на кабинет , в случай че третият мандат бъде връчен на някой от досегашните им сътрудници. Това съобщи в студиото на Нова телевизия представителят на кабинета " Петков " Лена Бориславова.

Въпреки че в персонално качество, както тя самата акцентира, чака по-скоро предварителни избори, Политическа партия ще положат всички старания за сформиране на кабинет .

Ако партията, която получи манадта е някоя от досегашните ни сътрудници, " да им помогнем, в случай че не се пристъпват някои политики и правила ", сподели Бориславова, без да показва съответни партии.
 Третият мандат – път по рационалното към вярата
Третият мандат – път по рационалното към вярата

Ако от Има Такъв Народ се ориентират към рационално държание, то стремежът на Политическа партия към скорошни избори ще бъде обезсилен, а и в случай че Петков и Василев предпочетат избори, то може да изгубят и електорално

Тя няколко пъти посочи, че на напред във времето са политиките и правилата, като червени линии, а не съответните имена . Такива диалози за постове и позиции не са водени и ще се водят едвам след програмата и политиките.

" Можем да вършим крачки обратно,. " Като образец Бориславова даде решението с когато " публичното мнение беше, че това е по-добрият вид за сформиране на държавно управление ". Опитваме се да сме диалогични, увери Лена Бориславова.

В този смисъл не е говорено Никола Минчев да бъде министър председател. " Минчев има доста качества и го потвърди за негативно малко време на поста ръководител на Народно събрание, само че в случай че бъде подсилен от едно устойчиво болшинство - това би било една добра рецепта за триумф ", съобщи Бориславова. Самият Никола Минчев сподели през вчерашния ден, че не би бягал от отговорност, в случай че получи тази задача,.

Според Бориславова обаче ще е " извънредно мъчно да се образува една работеща коалиция и болшинство в Народното събрание ". Затова и " Продължаваме промяната " " би трябвало да сме сигурни, че когато влизаме в ново болшинство ", депутатите от това болшинство би трябвало да гласоподават съгласно съвест и правила, а не по заповед дадена от другаде . Като вероятен тест за такова ново болшинство Бориславова даде закона за КПКОНПИ и разкритикува поръчката на Има Такъв Народ, че ще го поддържат, само че ще го преработят цялоство . " Това ще е пробата кой в действителност желае да води битка с корупцията ", отсече Лена Бориславова.
 Има Такъв Народ няма да слагат червени линии при договарянията за нов кабинет
Има Такъв Народ няма да слагат червени линии при договарянията за нов кабинет

Но " забравяме за " Възраждане ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, да няма спекулации "

Според нея единственото редовно нещо, което Има Такъв Народ са посочили до този миг, че партията е един стопански план, който цели да даде работа на избрани сценаристи и да обслужи други ползи . "

На въпрос за последния сюжет със закуската в американското посолство , Лена Бориславова отговори с контрановина - " вечерта имаше банкет във френското посолство " и " по този начин както имаше закуска в американското, по този начин имаше банкет във френското посолство ".

Лично Лена Бориславова не е получавала оферти, не е участвала, както и не знае за водени диалози за сформиране на евроатлантическа коалиция с ГЕРБ . Според нея " сътрудниците от ГЕРБ доста желаят това да стане ", като част от сюжета за " изпирането " на облика на партията, с цел да може тя още веднъж да ръководи.
 И Асен Василев заприказва за непознати посолства
И Асен Василев заприказва за непознати посолства

Със сигурност е имало индикации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР