От Продължаваме Промяната(ПП) поискаха във вторник да бъде изслушан премиерът

...
От Продължаваме Промяната(ПП) поискаха във вторник да бъде изслушан премиерът
Коментари Харесай

Биков за твърдението, че бюлетината ни спъва за Шенген: Шарлатания, изключително евтина

От " Продължаваме Промяната " (ПП) желаеха във вторник да бъде изслушан министър председателят Гълъб Донев за Шенген. Искането към този момент било импортирано в деловодството на Народното събрание. За всички е ясно, че в Шенген не ни пускат поради Бойко Борисов и неговата политика в последните 12 години, уточни Настимир Ананиев(ПП).

Малко сме се забавили всички тук, отговори ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов. По-късно председателстващият съвещанието сега Росен Желязков даде обещание въпросът да се разиска на председателски съвет и вероятно да бъде включен в седмичната стратегия за работа на Народното събрание.
Настимир Ананиев сложи настояването с коментара, след декларация на ГЕРБ-СДС, прочетена от Тома Биков.

Тезата, че България не е позволена в Шенген поради хартиената бюлетина, може да бъде избрана единствено като " шмекерия и то класическа, за жалост извънредно евтина ". Тази теза е обидна за цялото българско общество, съобщи Биков. По думите му приемането на хартиената бюлетина няма нищо общо с Шенген, в никакъв случай не е било поставяно като изискване и най-вероятно в никакъв случай няма да бъде сложено тъкмо от Нидерландия, която преди няколко години се е отказала от машинното гласоподаване. Проблемът с българското участие в Шенген не би трябвало да разделя българския политическия хайлайф, а да го сплотява, акцентира депутатът. Биков упрекна ръководещите от последните две години за разграждане облика на България в Европейския съюз, на контрола върху границата и мигрантската рецесия. Вие сте част от казуса, сътрудници, не излизайте на тази естрада като морални съдници да казвате кой е отговорен и кой е почтен, обърна се представителят на ГЕРБ-СДС към Политическа партия. Вие сринахте доверието в България, вашият министър-председател се държа несъответстващо в продължение на 7-8 месеца и България " замязя на Кирил Петков, а, когато България наподобява на Кирил Петков, естествено, никой не й има вяра ", съобщи Биков.

Съгласен съм, че всички политически партии би трябвало дружно да отстояват концепцията за цялостна интеграция на България в Европейски Съюз, единствено че това не може да стартира с такава груба неистина, с отместване на действителния и сериозен проблем, посочи депутатът. И, добави той, воплите " дайте да гласуваме тези 22 закона по Плана за възобновяване и резистентност звучат много смешно от вашите усти, тъй като трябваше да бъдат признати още от 47-то Народно заседание в ден първи, беше ваша работа да ги подготвите.

Надявам се, че оттук насетне България ще стартира да излиза от това тресавище , в което беше вкарана от група хора, част от които не знаят въобще накъде отиват, а друга част - не знаят за какво са пристигнали, уточни Тома Биков. Според него е редно партиите, които имат систематичен темперамент, да осъзнаят отговорността пред ръководството на страната, да положат всички старания България да покаже, че не просто има позиция, а че е в положение да я отстоява. Призоваваме систематичните партии да проявят отговорност и да стартираме дружно и последователно да връщаме България там, където беше - на масата, на която се взимаха решения, моли представителят на ГЕРБ-СДС. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР