От Продължаваме Промяната поискаха днес да бъде изслушан премиерът Гълъб

...
От Продължаваме Промяната поискаха днес да бъде изслушан премиерът Гълъб
Коментари Харесай

ПП обвини Борисов, че не ни пускат в Шенген, поиска и спешно изслушване на премиера в НС

От " Продължаваме Промяната " желаеха през днешния ден да бъде изслушан министър председателят Гълъб Донев за Шенген. Искането към този момент било импортирано в деловодството на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

За всички е ясно, че в Шенген не ни пускат поради Бойко Борисов и неговата политика в последните 12 години, уточни Настимир Ананиев.

Малко сме се забавили всички тук, отговори ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов. По-късно председателстващият съвещанието сега Росен Желязков даде обещание въпросът да се разиска на председателски съвет и вероятно да бъде включен в седмичната стратегия за работа на Народното събрание.

Настимир Ананиев сложи настояването с коментара, след декларация на ГЕРБ-СДС, прочетена от Тома Биков.

Тезата, че България не е позволена в Шенген поради хартиената бюлетина, може да бъде избрана единствено като " шмекерия и то класическа, за жалост извънредно евтина ". Тази теза е обидна за цялото българско общество, съобщи Биков.

По думите му приемането на хартиената бюлетина няма нищо общо с Шенген, в никакъв случай не е било поставяно като изискване и най-вероятно в никакъв случай няма да бъде сложено тъкмо от Нидерландия, която преди няколко години се е отказала от машинното гласоподаване.

Проблемът с българското участие в Шенген не би трябвало да разделя българския политическия хайлайф, а да го сплотява, акцентира депутатът. Биков упрекна ръководещите от последните две години за разграждане облика на България в Европейския съюз, на контрола върху границата и мигрантската рецесия. Вие сте част от казуса, сътрудници, не излизайте на тази естрада като морални съдници да казвате кой е отговорен и кой е почтен, обърна се представителят на ГЕРБ-СДС към Политическа партия.

Вие сринахте доверието в България, вашият министър-председател се държа несъответстващо в продължение на 7-8 месеца и България " замязя на Кирил Петков, а, когато България наподобява на Кирил Петков, естествено, никой не й има вяра ", съобщи Биков.

Съгласен съм, че всички политически партии би трябвало дружно да отстояват концепцията за цялостна интеграция на България в Европейски Съюз, единствено че това не може да стартира с такава груба неистина, с отместване на действителния и сериозен проблем, посочи депутатът.

И, добави той, воплите " дайте да гласуваме тези 22 закона по Плана за възобновяване и резистентност звучат много смешно от вашите усти, тъй като трябваше да бъдат признати още от 47-то Народно заседание в ден първи, беше ваша работа да ги подготвите.

Надявам се, че оттук насетне България ще стартира да излиза от това тресавище, в което беше вкарана от група хора, част от които не знаят въобще накъде отиват, а друга част - не знаят за какво са пристигнали, уточни Тома Биков.

Според него е редно партиите, които имат систематичен темперамент, да осъзнаят отговорността пред ръководството на страната, да положат всички старания България да покаже, че не просто има позиция, а че е в положение да я отстоява.

Призоваваме систематичните партии да проявят отговорност и да стартираме дружно и последователно да връщаме България там, където беше - на масата, на която се взимаха решения, моли представителят на ГЕРБ-СДС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР