От Продължаваме Промяната отрекоха да се водят задкулисни разговори за

...
От Продължаваме Промяната отрекоха да се водят задкулисни разговори за
Коментари Харесай

ПП отрече задкулисието на Слави за РС Македония

От " Продължаваме Промяната " отхвърлиха да се водят подмолни диалози за повдигане на българското несъгласие през юни върху началото на договарянията за еврочленството на Република Северна Македония (РСМ).

Вчера в пост във фейсбук водачът на " ИТН " Слави Трифонов укори премиера Кирил Петков в опит да заобиколи съдружното съглашение във връзка с Република Северна Македония.

" За страдание, министър председателят Кирил Петков от самото начало се пробва да заобиколи това съглашение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да стартират договаряния със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази страна ", написа Трифонов.

На този стадий тематиката не е на масата, безапелационен беше ръководителят на ПГ на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров пред публицисти в Народното събрание. Той означи, че се разискват разновидности. Има ясна поръчка, че договарянията ще не престават с отчитане на уговорките, които сме поели, без да вършим промени в позицията, съобщи депутатът. По думите му, на този стадий няма ангажимент за юни, няма и подмолни диалози. Разговорите се водят намерено, с причини, има интензивни съвещания за отбрана на националния интерес, означи Гюров.

Казуси с търгуването на национални ползи изрично заплашват връзките в една коалиция, на собствен ред разяснява Станислав Балабанов от " ИТН " (ИТН). Надяваме се, добави той, в действителност тези, които са си мислили, че ще продадат националните ни ползи, да ревизират позициите си, тъй като в противоположен случай такива проблеми са доста по-сериозен проблем, в сравнение с гуверньора на Българска народна банка, уточни Балабанов.

Да забележим каква ще е позицията на премиера, по какъв начин ще се държи оттук насетне, тогава ще се ориентираме практично, на база общественото държание, по какъв начин да постъпим. Така Балабанов отговори на въпрос дали Има Такъв Народ ще излезе от обединението, в случай че ветото бъде вдигнато през юни. Вчера, което сподели Трифонов, е ясно доказателство, аз го удостоверявам - за подмолни диалози, разяснява той.

Според него в поста си Слави Трифонов е бил пределно явен - има неща, които са надпартийни, не подлежат да сделки. За страдание, информацията е такава, каквато господин Трифонов я показа, означи депутатът.

България не е за обмен, няма цена, на която да се продаде нашата история, която е хилядолетна, без значение кой е министър-председател, безапелационни са от Има Такъв Народ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР