От „Продължаваме Промяната” обвиняват „Има такъв народ”, защото иначе трябва

...
От „Продължаваме Промяната” обвиняват „Има такъв народ”, защото иначе трябва
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: ПП ни обвинява, но те са некадърни!

От „ Продължаваме Промяната” упрекват „ Има подобен народ”, тъй като другояче би трябвало да признаят, че са позволили доста неточности, сподели ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

„ Ние, като ръководещи, по метода, по който работихме, с какво помогнахме в рецесията? Направиха се сумати неточности, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. От Има Такъв Народ се опитахме да създадем каквото можем, бяхме упрекнати, че сме вътрешна съпротива и зложелател номер 1. Така приказват, тъй като другояче би трябвало да си признаят, че са некадърни, че са взимали неверни решения и ние сме били прави. Мога да извадя обстоятелства за нашето изказване, те не могат за тяхното”, сподели Йорданов.

И даде образец: „ Два закона паднаха в Конституционния съд, което е срам за Народното събрание, тъй като сме законодателен орган. Казахме, че има неточности и ще паднат - и за спецсъда частта за квотите на съдиите, и за КЕВР, че ръководителят не дава отговор на условията.

След като бяха импортирани, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфа. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим виновност с тях, само че в случай че не го бяхме създали, риториката става тази - Има Такъв Народ желае спесцъдът и остарелият КЕВР да останат. Когато сходно нещо се случи 4-5 пъти, най-после когато напуснем поради Северна Македония, те споделят, че стопираме битката с корупцията”.

„ След 47-ия парламент, следва 48-ият. Къде ще бъдем, взема решение гласоподавателят. Тези партийни, лозунгарски истории в никакъв случай не са ни привличали. На изборите вземат решение хората и ще бъдем там, където ни слагат. Имам някакви упования и учредения, само че е ненужно да обсъждаме отсега”, разясни депутатът от Има Такъв Народ.

И разясни, че е сюрпризиран от обстоятелството, че Вътрешна македонска революционна организация желаят да са в коалиция с Има Такъв Народ.

„ Малко съм сюрпризиран. Няколко пъти казахме, че това е парадокс. Всеки може да приканва някакви неща. Никога не сме и няма да се явим в коалиция, още по-малко с ВМРО”, сподели още депутатът.

На въпрос, в случай че влязат в 48 Народно събрание - като съпротива или ръководещи се виждат, Йорданов сподели следното:

„ Зависи от конфигурацията в Народното събрание. В момента са единствено спекулации и помпане на мускули, като боксьори преди боксов мач. Когато пристигна действителността след изборите, трябват 131 депутати, с цел да има ръководещо болшинство. От там нататък кой с който е непосредствен. Ако няма договаряне, отиваме отново на избори. Определени политици им е удобно в политиката и не желаят да рискуват с избори. Това е най-нормалното нещо в демокрацията”.

Йорданов разяснява и изявлението на Антон Тонев за колаборация сред ГЕРБ и „ Има подобен народ”. Той съобщи, че ГЕРБ са давали сигнали на „ Има подобен народ” по какъв начин да гласоподават.

„ Човекът е спал на течение и приказва нелепости. Изкарал е 8 месеца в Народното събрание и не е схванал по какъв начин действа. Един закон, с цел да няма мърдане, би трябвало да мине на второ гласоподаване. В последна сметка за някои неща най-после гласувахме както си желаеме, по отношение на нашето вътрешно чувство. Ако следиш какъв брой души има в залата, може да сметнеш, че в случай че гласуваш първо както искаш, те ще влязат за второто прегласуване и се обръща решението. Бройкаш ги. Виждаш какъв брой са на първото „ за”, незабавно правиш прегласуване и гласуваш „ против”, сподели той в студиото на „ Събуди се”.
ТЕМА преди 10 минути 208 преди 1 час 757 преди 16 часа 1538
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР