От Продължаваме промяната - Демократична България са събрали подписи с

...
От Продължаваме промяната - Демократична България са събрали подписи с
Коментари Харесай

ПП-ДБ събраха подписи за извънредо заседание на НС - заради скандала Сребреница

От " Продължаваме промяната - Демократична България " са събрали подписи с искане за още едно изключително съвещание на Народното събрание. То би трябвало да се организира идната седмица. Това разгласи пред публицисти някогашният министър председател Николай Денков.

По думите му изключителното съвещание се желае поради два проблема.

Единият е обвързван с грандиозния гаф във връзка с изпратената в последния миг грама с искане за гласоподаване, което не подхожда на позицията на България (скандала с българското гласоподаване на резолюцията за геноцида в босненския град Сребреница от юли 1995 година – б.ред.) Искането е от премиера и външен министър към посланика. Този, който схваща от дипломация, знае, че в случай че това беше изпълнено, щеше да бъде голямо леке върху България, което щеше да се употребява против нас години наред. Добре е, че посланикът в действителност не е приключил това. Днес бях извънредно сюрпризиран да видя някакви неистини, че това не е финален документ. Истината добре се знае и може да се наблюдава в документите, съобщи Денков.

Втората тематика е обвързвана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. При нарастването на бюджета на здравната каса за тази година бяха планувани средства, тъй че да има най-малко 1500 лв. минимални заплати за медицинските сестри и най-малко 2000 лв. стартова заплата за лекарите. Това е битка, която водим от 2 година и в този момент още веднъж виждаме опит да бъде отсрочено за още една година. Не знам за какво вместо да търсят решения, непрестанно мислят доводи, с които да се отсрочват такива извънредно значими решения за България. Като си заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови лечебни заведения да отворим, няма да има кой да работи, уточни Николай Денков.

Ако имахме постоянно държавно управление, това беше безусловно съображение да се желае избор на съмнение, разяснява съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Абсолютно неприемливо е в последния миг по таен метод мнинистър-председателят да дава инструкции на нашия представител в Организация на обединените нации. Като страна ние сме съвносители на плана на това решение и това е безусловно основателно, тъй като става въпрос за безжалостно изтребване на голямо количество хора в центъра на Европа. Нека да пристигна Главчев да чуем какви са неговите учредения да изиска това нещо. Това е абослютен скандал. Това, че е служебно държавно управление, не ознчава, че би трябвало да си вършат каквото изискат, акцентира Атанасов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР