От Продължаваме промяната - Демократична България предлагат да се прекрати

...
От Продължаваме промяната - Демократична България предлагат да се прекрати
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлага прекратяване на концесията на Лукойл на пристанище Росенец

От Продължаваме промяната - Демократична България оферират да се приключи концесията на „ Лукойл “ за пристанище „ Росенец “. Предложението е записано в план за промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения към Русия поради войната в Украйна, който беше импортиран тази заран. 

" Да, имаме вяра, че и двете партии ще поддържат това предложение и действително то ще стане факт, тъй като дружно сме си поставили целта Шенген и ние в действителност демонстрираме, че България има воля. Беше учудващо предишния октомври, когато тази концесия беше увеличена с 24 години без претекстове, по този начин, че българската граница става под безусловно български надзор и ние може да кажем на нашите европейски сътрудници, че не би трябвало да се тормозят за този обект оттук насетне. Да, тъкмо това е концепцията, че заплащането на такси към българската страна ще бъде методът, по който това пристанище ще оперира с тях ", сподели Кирил Петков.

От Министерство на превоза са получени уверения, че може да оперира на пристанището, акцентира Петков.

" Вместо да има концесионни такси, ще има доходи от оперирането на това пристанище, само че напълно под български надзор ".

Това е стъпка, която ще върне контрола на страната върху основна инфраструктура, добави Атанас Атанасов:

" Предприемаме дейности за това да се лимитират опциите Русия да употребява българска инфраструктура, която да доставя с финансови средства Русия. Това е главната цел на това, което подхващаме, тъй като имаме данни и това нещо обществено е известно, че с изключение на всичко друго откакто българската страна няма надзор върху това пристанище, от там минава контрабанда, т.е. една огромна част или избрана част от нефта, който се внася, не се заявява пред българската страна, и приходите, които осъществят концесионерите, отиват за подкрепяне на Русия във войната ".

В плана е планувано решението за преустановяване на концесията да влезе в едноседмичен период. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР