От призоваха всички членове на Висшия съдебен съвет да последват

...
От призоваха всички членове на Висшия съдебен съвет да последват
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите призова членовете на ВСС да подадат оставки

От приканиха всички членове на Висшия правосъден съвет да последват образеца на сътрудниците си, с цел да поемат отговорност за неуспеха на промените и за неразрешените проблеми на съдиите, предава БНР. Призивът на съсловната организация пристигна часове преди следващия митинг на Инициатива „ “ с искане за оставка на основния прокурор и на членовете на Съвета.

Димитрова и Шекерджиев подадоха оставки след острите рецензии, на които беше подложен плана за промяна на правосъдната карта, чиито координатор бяха. Обясниха, че нямат какво повече да създадат като кадровици за сътрудниците си.

Спорният план за реформиране на съдилищата и проблемите с Единната осведомителна система са двата неуспеха на този състав на Висшия правосъден съвет, с които от Съюза на съдиите стимулират настояването си - членовете му да се отдръпват предварително.
 Висш съдебен съвет разисква критерии за разбор на работата на спецсъда и спецпрокуратурата Висш съдебен съвет разисква критерии за разбор на работата на спецсъда и спецпрокуратурата
Висшият правосъден съвет разисква критерии, по които да бъде изработен разбор на съвсем 10-годишната работа на профилирания съд и прокурат...

„ Непоследователните Ви дейности доведоха до серия от обществени кавги, които още повече Ви отдалечаваха от смислената работа в интерес на съдиите, правосъдната система и обществото. Настоящият състав на Висшия правосъден съвет е изгубил легитимност като орган на държавна власт, защото в болшинството си е станал поддръжник на циничен модел на ръководство на правосъдната власт “, пишат в писмото си съдиите и приканват правосъдните кадровици - с оставки, да поемат отговорността си и да не губят повече публично време.

След час пред постройката на Висшия правосъден съвет стартира митинг против избора на Валентина Маджарова за началник на профилираната прокуратура.

Вечерта пред столичната Съдебна палата ще е следващото седмично издание на „ Правосъдие без каскет “.

И двете протестни прояви са с гледище за закриване на профилираното правораздаване, оставка на основния прокурор и на Висшия правосъден съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР