От приходното ведомство в морския град информираха и за повишена

...
От приходното ведомство в морския град информираха и за повишена
Коментари Харесай

НАП-Бургас: Фирми и физически лица напират да плащат стари задължения

От приходното ведомство в морския град осведомиха и за нараснала гражданска интензивност, освен от физическите лица, само че и от компаниите, при подаването на сигнали за неиздаване на касови бележки и укриване на налози и осигуровки. " Със сигурност края на годината означаваме и с нараснала успеваемост на контролните дейности и възстановяване качеството и бързината на обслужването на нашите клиенти ", разясниха шефовете на оперативните дирекции в териториалната конструкция.  
Териториалната дирекция на Националната организация за приходите в Бургас приключва годината с импортирани в Републиканския бюджет 897 милиона лв., от които 440 млн.лева налози и 457 млн.лева осигуровки. Резултатът е със 133 милиона лв. повече от предходната година. 
Вследствие на контролните дейности на органите по приходите са разкрити в допълнение открити данъчни и осигурителни отговорности за над 41 млн.лв. От тях 28 млн.лева е данъкът добавена стойност, който е трябвало да бъде импортиран.
Ревизорите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас са предотвратили с дейностите си ощетяване на бюджета с тази сума. Също посредством проверки са открити невнесени осигуровки за 1,8 млн.лева. За разминавания сред добито имущество и получени приходи са тествани 94 физически лица, 24 от тях са в развой на проверка.
През 2017 година са осъществени 92 електронни проверки, при които са открити недекларирани отговорности на компании за над 4,7 милиона лв..
Съставените през летния сезон 959 акта, са по-малко от издадените през лятото на 2016 година и това също е едно от доказателствата за успеваемостта на контролните дейности, както и за нарасналото съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство. От Национална агенция за приходите Бургас разясниха, че с поощряване на доброволното съблюдаване на законите се реализират по-добри резултати, в сравнение с с принуда и насила. Данъчните регистрираха декларирани повече доходи, растеж на оборотите, импортирани повече налози и понижена данъчна липса.

Един от целите на приходната администрация е увеличение каузи на доброволността при заплащането на данъчните и осигурителни отговорности и в тази посока Национална агенция за приходите Бургас регистрира позитивна наклонност. От началото на годината са събрани 240 милиона лв. просрочени отговорности, с 32 милиона повече от 2016 година Близо 80 % от тях са платени непринудено, без да се доближава до потребление на крайните ограничения, разрешени от закона, бе посочено още на брифинга. 

Повече от 400 компании, всяка една от които със обвързване над 100 000 лева, са под директното наблюдаване на териториалния шеф. " Следваме дейна информационна политика към нашите клиенти и задължени лица с ясно и недвусмислено обръщение - търсете Национална агенция за приходите, постоянно може да се доближи до взаимноприемливо решение за разсрочено погасяване на отговорностите. Вследствие на това наше държание имаме влезнали в действие повече от 1250 позволения за неотложни заплащания ", разяснява представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов.

Национална агенция за приходите Бургас е направил и 92 запора на каси, като общата конфискувана сума е 94 374 лв.. От извършените от началото на годината 190 търга, в бюджета са влезнали над един милион лв.. 

От продажба на парцели, благородни метали и МПС, отнети и иззети в интерес на страната, са осъществени над половин милион лв. доходи. 

На брифинга бе посочено още, че Национална агенция за приходите е администрацията, която предлага най-вече електронни услуги на своите клиенти. В сферата на обслужването бургаската приходна администрация регистрира нараснала успеваемост, професионализъм и правилно отношение към клиентите. Чрез предлаганото електронно обслужване, на бизнеса са спестени време и средства. Над 60 хиляди лица от района към този момент имат личен идентификационен код (ПИК) и могат с изключение на всичко останало, и отдалечено да управляват своите работодатели. 

В умозаключение от приходното ведомство в морския град молиха да се изискват касови бележки, да се упражнява цивилен надзор върху комерсиалните обекти и да се възползваме от опцията да се печели посредством Лотарията на Национална агенция за приходите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР