От пресцентъра на ВМРО разпространиха видео, в което се вижда

...
От пресцентъра на ВМРО разпространиха видео, в което се вижда
Коментари Харесай

Деца от детска градина в Момчилград танцуват на ориенталска музика, ВМРО иска незабавна проверка

От пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация разпространиха видео, в което се вижда по какъв начин деца от детска градина „ Щастливо детство " в Момчилград танцуват под звуците на ориенталска музика по време на празненство по случай първа пролет.

Партията остро подлага на критика този акт и упреква управлението на детското образователно заведение в безхаберие и непознаване на разпоредбите, заложени от закона.

Областният координатор на партията Антон Андонов, който дава отговор за област Кърджали и ръководителят на ВМРО в града Иван Зафиров ще изискат инспекция от районния инспекторат по обучение. От ВМРО настояват способените органи да потърсят пояснение от директора Виолета Джарова, а също и следващо наказване, даже премахване от служба.

OFFNews публикува пълния текст на позицията на Вътрешна македонска революционна организация:

На тържеството във връзка първа пролет в целодневна детска градина „ Щастливо детство " – Момчилград, грозно чувство остави част от програмата, която изпълняваха децата.

Под звуците на ориенталски ритми на турски език малчуганите показаха комбиниране с танци. 

Вътрешна македонска революционна организация остро подлага на критика този акт и упреква управлението на детското образователно заведение в безхаберие и непознаване на разпоредбите, заложени от закона. Вместо да възпитава дребните български деца в националните обичаи и традиции, на български език, се прави опит те да бъдат ненужно разделяни, което в следствие би довело до тяхната студенина и неспособност за реализация и приобщаване в публичния живот на страната.

От 1996 година шеф на градината е госпожа Виолета Джарова. Областният координатор на партията Антон Андонов, който дава отговор за област Кърджали и ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация – Кърджали Иван Зафиров, ще изискат инспекция от районния инспекторат по обучение. От Вътрешна македонска революционна организация желаят способените органи да потърсят пояснение от шефа, а също и следващо наказване, даже премахване от служба.

В Закона за учебното и предучилищно образование има цяла глава „ Език в системата на предучилищното и учебното обучение " и в член 13, алинея 1 от нея е изрично посочено че „ Официалният език в системата на предучилищното и учебното обучение е българският ". В член 3, алинея 2 „ Образованието е народен приоритет и се осъществя в сходство със следните правила " в един от правилата е посочено, че това става посредством: „ т. 7 запазване на културното разнообразие и приобщаване посредством българския език ".

В детска градина „ Щастливо детство " – Момчилград, се образоват 130 деца от 3 до 7 години, разпределени в 5 възрастови групи.

Това ли е бъдещето на европейска България? Деца мъчно общуващи на български език, тъй като детската градина вместо да им даде познания и умения и да ги приобщи, съзнателно ги е натикала в ъгъла на изолацията!

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, имаме религия в българската просветителна система. Затова и призоваваме способените органи бързо да създадат инспекция и да наложат ограничения, с цел да не ставаме още веднъж очевидци по какъв начин още от най-ранна възраст децата биват сегрегирани.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР