От пресцентъра на ПП Възраждане изпратиха до Varna24.bg декларация, която

...
От пресцентъра на ПП Възраждане изпратиха до Varna24.bg декларация, която
Коментари Харесай

Костадинов: Кирил Петков спешно трябва да бъде поставен под запрещение и освидетелстван!

От пресцентъра на Политическа партия " Възраждане " изпратиха до Varna24.bg декларация, която Костадин Костадинов прочете от парламентарната естрада на съвещанието на 47-то Народно заседание на 29.06.2022 година Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Историята помни дейностите и бездействията на всички управлявали страната ни и последствията, които са провокирали те. И до момента в който ние не можем да променим предишното, то ясно би трябвало да си даваме сметка, че градим бъдещето и през днешния ден ние пишем новата българска история.

В миналите дни 47-то Народно заседание се записа в историята с изменничество. Предаде българите в Македония под напън от външни сили и предавайки националните ни ползи в името на този напън. Изпаднахме в унизителната обстановка един от съпредседателите на една парламентарна група - " Демократична България “ да звъни на френския дипломат, с цел да пита ще успеем ли да осъществим нарежданията в точния момент, с цел да може ние – страна-членка на Европейския съюз да угодим на Северна Македония, която към момента не е.

В българския народ още не е отминала горчивината от измяната и идва идващото безумно решение. Този път то е еднолично взето  от министър-председателя в оставка. Вчера Кирил Петков взе решение да изгони от България 70 съветски дипломати, освен това, съгласно формалната информация на Министерство на външните работи при налични 40, което значи, че съгласно Кирил Петков най-вероятно и секретарките, готвачите и водачите в посолството също са дипломати. За тази негова прищявка той няма решение на Министерски съвет, няма решение и на Коалиционния съвет. Нещо повече, неговото скимване даже не е обсъждано с тях и е взето в отсъствието на министъра на външните работи в оставка - Теодора Генчовска.

Действията на премиера са жестоко тъпчене на Конституцията, за което той носи лична, персонална отговорност. И в случай че бяхме  правова страна с настоящ самостоятелен основен прокурор, през днешния ден той щеше да влезе в пълномощията си и да изиска слагането на премиера под забраняване.

Не знам дали осъзнавате, че Кирил Петков е рисков за България. Очевидно захласнат от фикс идея за власт, е подготвен да направи всичко, с цел да се задържи на поста, на който е към момента. Вероятното му предпочитание е да угоди на американските си господари, които през вчерашния ден събраха васалите си в Мадрид на среща, му дава вяра, че ще му дадат втори късмет да оглавява страната, води до нанасянето на непоправими вреди за всички българи. Нанася ги еднолично и безогледно.

Масовото изпъждане на дипломати, което е невиждано в историята на българската страна от 1878 година насам, и закриването на консулства в двете страни нанася мощен удар на взаимоотношенията сред тези страни, то е знак  за извънредно влошени връзки и е мярка преди най-крайната такава – започването на война.

Премиерът в оставка Кирил Петков незабавно би трябвало да бъде  поставен под забраняване и да бъде задействана процедура по освидетелстване. В противоположен случай рискуваме неговото държавно управление освен да е най-вредното досега, само че и да предприеме дейности, които да ни доведат до ръба на стандартна война. Война, която не  е наша.

Днес министър председателят в оставка е в ролята не просто на народен изменник, обслужващ непознати ползи, а на изключително рисков народен изменник.

С дейностите си той заплашва националната сигурност на страната, която така и така е разтресена от  поредица от каскадни рецесии.

За страдание през днешния ден индивидът, който ръководи страната,  от ден на ден замязва на инцидентен минувач, който стъпва във властта без даже да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от ползите на България.

И най-после – защото мотивировката на изгонването беше, че всеки, който пази непознати ползи, би трябвало да напусне страната – нещо, с което ние от Възраждане сме безусловно, изцяло съгласни, задаваме следния въпрос:

Кога Кирил Петков и народните представители от  ПП, Демократична България, Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия., които предходната седмица гласоподаваха изменничество по националните ползи на България за Македония, ще изоставен страната? ", гласи обръщението от парламентарната естрада на Костадин Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР