От Пресцентъра на Министерството на транспорта припомнят, че в края

...
От Пресцентъра на Министерството на транспорта припомнят, че в края
Коментари Харесай

Технически проблем бави преместването на 4-те цистерни с амоняк край Пирот

От Пресцентъра на Министерството на превоза напомнят, че в края на миналата седмица България изпрати на сръбската страна техника. Помощта включвала два 50-тонни крана, 2 крика и 11 чиновници на НКЖИ. Две цистерни са били изтеглени от мястото на случая заради продължаващото приключване на амоняк.

 

Амонякът от цистерната,която е  обозначена с №13 в композицията, би трябвало да бъде източен и трансфериран на автоцистерни, след което тя ще бъде изведена от засегнатия сектор на жп линията. И ще стартира извеждането на останалите две цистерни. Експерти се произнасят, че идващите дерайлирали цистерни ще бъдат вдигнати, без да се постанова източване на амоняка и тяхната повдигане и пренасяне ще стане доста по-бързо.

Операцията по обезвреждането и извеждането на цистерните от сектора при злополуката би трябвало да завърши до 10-ти януари. Там работи и български екип и техника - автокран и два жп крана с 50 тона товароподемност, изпратени от държавната компания " Железопътна инфраструктура " в петък.

 

Българските жп кранове са универсални и са профилирани в отстраняването на повреди и повреждания по релсов път и жп линии. Неофициално се разяснява, че към този момент след извършен търг компания от София, която след премахване на разваления сектор на 5 километра от Пирот, ще стартира цялостна рехабилитация на трасето от Цариброд до Ниш - към 100 километра, което е в трагично положение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР