От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха доворената от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха доворената от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

ГЕРБ разпространиха общата с ПП декларация: Премиер за първите 9 месеца ще бъде Денков

От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха доворената от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Декларация да общо ръководство, която е подписана единствено от Мария Габриел.

 

Прави усещане, че от целите на това ръководство е отпадал първия - " оставка на основния прокурор Иван Гешев ", който бе разгласен от Мария Габриел при първата й среща с ГЕРБ и това отпирщи гърмежа в прокуратурата и вв цялата страна.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ

Отчитайки, че България има потребност от устойчиво държавно управление,
с цел да излезе от актуалната политическа криза;
с цел да отключи капацитета си за ускорено икономическо и обществено развитие;
с цел да осъществя конституционна промяна с необятна парламентарна и социална подкрепа;
с цел да извърши всички условия, свързани с пълноправното и интензивно участие на страната в Европейския съюз, в това число Шенген и еврозоната,
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 49-ото Народно заседание ще поддържа държавно управление, образувано спазвайки следните правила:

1. Вторият мандат ще бъде народен и ще се употребява за лъчение на устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство.

2. Министър-председател за първия интервал от 9 месеца ще бъде акад. Николай Денков, а Мария Габриел – заместител министър-председател и министър на външните работи, а за втория интервал от 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел, а акад. Николай Денков – заместител министър-председател.

3. Позициите на министър-председател и заместител министър-председател ще се извършват на ротационен принцип за поредни интервали от по 9 месеца. В края на всеки от тези интервали, министър-председателят ще подава оставка, двете парламентарни групи ще я гласоподават и ще поддържат за идващ министър-председател номинацията на другата парламентарна група, а досегашният министър-председател ще става заместител министър-председател.

4. Правителството ще извършва съгласуваните законодателна и управническа стратегии.


5. Ще се приготвят и одобряват промени в Конституцията на Република България в разговор с всички парламентарни групи, в това число промени в структурата на прокуратурата и Висш съдебен съвет.


6. Ще бъде основан механизъм за авансово координиране сред парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от Народното събрание, с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи професионални и морални качества.


7. Законодателната и управническата стратегия са приложени.

Мария Габриел

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР