От пресслужбата на Министерския съвет информираха, че насроченото за днес

...
От пресслужбата на Министерския съвет информираха, че насроченото за днес
Коментари Харесай

Отлага се заседанието на Министерския съвет

От пресслужбата на Министерския съвет осведомиха, че плануваното за през днешния ден (17 март) съвещание на държавното управление се отсрочва. В известието не се показват аргументите. По непотвърдена информация това се постанова поради пренареждане на програмата на премиера Кирил Петков, защото се чака посещаване на американския министър на защитата Лойд Остин. Преди дни Петков заяви, че кабинетът ще разиска с Пентагона защитата на българското небе.

Междувременно в материал, който разказва по какъв начин Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, Би Би Си показва, че американският министър на защитата Лойд Остин е на обиколка в Европа. Изданието подчертава, че той ще посети България и Словакия, с цел да разиска със съдружниците на НАТО " системите за противовъздушна защита, с които украинците знаят по какъв начин да работят ". " Напредъкът на съветските войски в Украйна като цяло е в застой ", споделя почитан американски чиновник пред медията.

Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Посветили са 75% от общия си батальон на тактически групи в нашествието. В южната част на Украйна съветски военни кораби обстрелват региони към Одеса и има нараснала военноморска интензивност в част от Черно море. Мариупол е изолиран. На север съветските настъпления като цяло са в застой покрай Киев

" Съединени американски щати беседват със съдружници, които имат системи за противовъздушна защита. С тях украинците знаят по какъв начин да работят и можем да чакаме тези системи да бъдат разисквани по време на пътуването на американския министър на защитата Лойд Остин в Словакия и България ”, оповестява още медията.

Словакия към този момент даде кардиналното си единодушие нейната система за Противовъздушна отбрана да бъде предоставена на Украйна с изискването незабавно да бъде сменена от друга.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР