От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо

...
От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо
Коментари Харесай

Рая Назарян: Ако бъдем поканени от ИТН за преговори, разбира се, че ще участваме


От договаряния в никакъв случай не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от Има Такъв Народ, несъмнено, че ще участваме, в никакъв случай не сме се въздържали, само че всичко е въпрос на математика. Това разгласи по Българска национална телевизия зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Рая Назарян. Това тя сподели минути, откакто стана ясно, че Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат на Има Такъв Народ през днешния ден.

" След като преживяхме преговорния развой, се сетихме за записа, и бяхме възмутени, че това, което преживяхме е добре умислен и тъмен проект ", разяснява тя.

" Съвместното ръководство с ПП-ДБ беше, с цел да се откри излаз от политическата рецесия. Имали сме едно мислено и по тази причина сме били доста внимателни с тях ", добави Рая Назарян. Според нея деветте месеца ръководство не били основали у ПП-ДБ държавническо мислене.

Споразумението, което взаимно изготвихме, е добра основа за бъдещи договаряния, сподели тя.

По думите й Кирил Петков и Делян Пеевски написали дружно един текст от съглашението, който засягал квалифицираното болшинство за регулаторните органи.

Не мисля, че Движение за права и свободи са имали присъединяване в договарянията. Те са подкрепяли конституционната промяна, помощта за Украйна, изясни Рая Назарян. Според нея ГЕРБ нямат никакви терзания във връзка с нито една промяна. Единственият спор бил във връзка с следствената загадка и датата за службите. " В съглашението няма съответна дата за промяна в правосъдната власт, тъй като това е развой. Несериозно да се кажа 30 април за промени в службите ", разясни тя.

" Преговорите се провалиха, тъй като имаше нарушение на сделките ", разяснява Рая Назарян. Според нея още в меморандума било загатното предпочитание да се върви на избори 2 в 1.

" Когато гласувахме оставката по неотложност, министрите ги нямаше в залата, не можеше да им се задават въпроси, ние им знаем оценките, те не са положителни. Мария Габриел има 99% успеваемост, само че при останалите министерства са под 50% успеваемост, заяви тя.

Ако Има Такъв Народ желеят да проведат диалози, ние ще се явим, а дали изборите ще бъдат 2 в 1 това е преценка на президента и на ЦИК, върна се тя към началото на диалога. " Когото президентът уточни за длъжностен министър председател, той ще бъде. Ако президентът уточни Росен Желязков, той е задължен да одобри ", счита Рая Назарян.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР