От предоставения отговор става ясно, че разследването не е прекратено,

...
От предоставения отговор става ясно, че разследването не е прекратено,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Разследването за „Барселонагейт“ не е прекратено

От предоставения отговор излиза наяве, че следствието не е прекъснато, а е трансферирано към българската прокуратура заради повтаряне на юрисдикцията с българските управляващи. В писмото се показва, че на процедура процедурата в Испания не е продължена, с цел да се даде опция на българските управляващи да продължат работата по случая, така се е оказало, че двете прокуратури проверяват по едно и също време едни и същи лица и едни и същи обстоятелства.

В писмото категорично се прецизира, че „ Тъй като българското следствие (дело 5906/2019 разпределено на ВКП) е по-напреднало от испанското, българската прокуратура по справедливи аргументи, се намира в по-добра позиция от испанската прокуратура да продължи следствието. “

Съгласно европейската правосъдна процедура, когато едни и същи обстоятелства и условия, и едни и същи лица се проверяват от две прокуратури на две страни членки, следва следствието да се поеме от една от тях.

През 2018 година Елена Йончева подаде сигнал по случая „ Барселонагейт “, откакто журналистическо следствие откри допустимо пране на пари посредством имотна договорка в Барселона, в което е забъркан някогашният министър председател Бойко Борисов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР