От Правосъдие за всеки“ одобряват направените промени в Конституция. Причината

...
От Правосъдие за всеки“ одобряват направените промени в Конституция. Причината
Коментари Харесай

Има ли основание да бъдат атакувани в съда конституционните промени?

От „ Правосъдие за всеки “ утвърждават направените промени в Конституция . Причината е, че за първи път съдът се въздига като същинския притежател на правораздаването в България, изясни пред „ NOVA NEWS “ юрист Велислав Величков. 

От своя страна преподавателят по конституционно право Орлин Колев разяснява, че въпросът за двойното поданство е напълно от компетенциите на Народното събрание и тук не се визира законосъобразността. Той акцентира, че самото двойно поданство никога не е симптом за преданост или непочтеност от страна на даден човек и не е причина някой да бъде виновен или безконтролен към избрана страна. За Колев в този момент няма да станем очевидци на някаква вълна от хора с двойно поданство, които желаят да станат народни представители или министри. 

Той уточни също по този начин, че по-голямата част от политическото присъединяване в действителност би трябвало да бъде в прокурорската гилдия , тъй като съдът не би трябвало да се капсулира и на него би трябвало да му се обезпечи степен на самостоятелност, с цел да може решенията му да бъдат верните. 

Велислав Величков е на мнение, че рецензиите на държавния гласа са по-скоро политически заклинания. За него най-малко 90% от текстовете няма да бъдат анулирани , даже и да бъде сезиран Конституционният съд. Величков изиска да знае също по този начин къде е бил планът на президента за промени в главния закон. Той изясни и, че схваща терзанията на президента, тъй като в България се завръща парламентарната република и към този момент ще има надзор върху служебните държавни управления. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР