От правителствената пресслужба разпространиха . В него са отбелязани насоките,

...
От правителствената пресслужба разпространиха . В него са отбелязани насоките,
Коментари Харесай

Показаха акцентите от финалния План за възстановяване и устойчивост | В него има четири основни стълба

От държавната пресслужба разпространиха.

В него са маркирани насоките, по които ще се работи, както и планове, които ще се финансират със средства от Европейски Съюз. По Плана България би трябвало да получи над 12 милиарда лева от бюджета на Европейски Съюз.

В Плана има 4 съществени стълба – „ Иновативна България ”, „ Зелена България ”, „ Свързана България ” и „ Справедлива България ”, като най-голямо финансиране ще получи „ Зелена България ” - 41,8%. На второ място се подрежда „ Иновативна България ”, следвани от „ Свързана България ” и „ Справедлива България ”.

" България към този момент има един доста добър и работещ План за възобновяване и резистентност, който ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще ни съобщи финализиран на следващия ден, съобщи по-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков и подчертава върху главните резултати, които ще бъдат реализирани.

" Планът за възобновяване и резистентност подсигурява енергийната сигурност на България като резервира цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това е напълно съгласуван със зеления преход “, безапелационен бе Петков. Заложени са също новаторски решения като създаване на батерийни масиви, нови ВЕИ-мощности, в това число 10 000 плана за ВЕИ за жилищни здания. Акцентира се и върху насърчаване на добива на геотермална сила, употребявайки голямото естествено благосъстояние на България.

Изключително значим е методът за реализиране на задачата – „ Справедлива България “.

„ В ПВУ върховенството на закона е сложено на фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор “, акцентира министър-председателят Петков. Предвидени са още промени в антикорупционната комисия и в процеса на осъществяване на публичните поръчки, който беше голям проблем в предходните ръководства на България.

За осъществяване на задачата „ Свързана България “ вместо да имаме доста разнообразни планове на парче, финалният проект слага фокус върху жп превоза с 62 нови влака и съвременни градски железници, уточни Петков. А за реализиране на „ Иновативна България “ в ПВУ се планува увеличение на общия размер на средствата към бизнеса със специфичен акцент върху новаторските и започващите компании.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР