От пръв поглед е ясно, че новият Х4 не е

...
От пръв поглед е ясно, че новият Х4 не е
Коментари Харесай

Седем двигателя и много технологии за новия BMW X4

От пръв взор е ясно, че новият Х4 не е доста по-различен от досегашния модел, по тази причина умерено може да се назова, че това е негов фейслифт. Но въпреки екстериорът да не се е трансформирал трагично, баварците са оборудвали своето второ Х-купе с доста нови технологии и цели седем мотора, с цел да продължат триумфа на първия модел, от който са осъществени над 200 000 продажби след лансирането му през 2014 година Много късият витален цикъл на модела приказва за сериозността на BMW, които обявиха, че възнамеряват до 2020 година да си върнат водачеството от Mercedes. Надпреварата в това направление е жестока, само че и компанията от Щутгарт не спи, тя също бълва.

Правото да назовем Х4 нов модел дават повишените размери. Дължината му е увеличена с 81 до 4725 мм, междуосието е повишено с 54 до 2864 мм, а широчината с 37 до 1918 мм. В центъра на впечатляващата му предница е ситуирана огромната, триизмерно завършена бъбрековидна радиаторна решетка на BMW. Двойните LED фарове с динамични очертания, както и хоризонтално ориентираните фарове за мъгла основават една нова интерпретация на типичното за BMW X моделите лъчение на предницата.

При прехода към задното стъкло типичната за купе линия на покрива оформя елегантна извивка и оттова се спуска по-стръмно обратно. Хоризонталните линии, триизмерните, изпъкващи от каросерията на автомобила LED светлини, както и двойните при всички разновидности на моторите ауспухови накрайници доста акцентират широчината на задната част на автомобила.

В интериора усещане прави насоченото към лидера оформление на кокпита, ниското арматурно табло и леко повдигнатата позиция на седене. Оформените по нов метод спортни седалки с подчертани странични бордове и опорите за коленете по страничните елементи на междинната подпора акцентират спортния дух.

Отзад разполагаем на пасажерите са три пълноценни места с увеличено пространство за краката. Чрез прегъване на серийно разграничената в съответствие 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника може да бъде увеличена от 525 до 1430 литра.

При въвеждането на пазара, респективно малко време по-късно, за новото BMW X4 ще се предлага избор сред три бензинови и четири дизелови мотора. На върха на програмата са два BMW M Performance модела. Редовият шестцилиндров бензинов мотор на BMW X40i развива оптималната мощ 360 к.с. BMW X4 M40d се задвижва от редови шестцилиндров дизелов мотор с мощ 326 к.с. Всички разновидности на модела серийно придвижват мощността до пътната настилка посредством осемстепенна трансмисия Steptronic с лостчета за превключване на кормилото, както и интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Освен М спортното окачване и Performance Control серийното съоръжение включва и изменчиво спортно кормилно ръководство. Като алтернатива се оферират М спортна спирачна система и Адаптивно окачване с електронно регулируеми амортисьори.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР