От ПП ще настояваме да бъдат приети 14 мерки, които

...
От ПП ще настояваме да бъдат приети 14 мерки, които
Коментари Харесай

Държавата ще намали ДДС ставката на парното

От Политическа партия ще настояваме да бъдат признати 14 ограничения, които имат за цел да подкрепят бизнеса - да понижават техните разноски, само че ида се вдигнат приходите на най-бедните хора. Мерките са ориентирани към високите цени на ток, газа и горивата, само че и такива, ориентирани към нарастване на приходите. Това съобщи Венко Сабрутев от “Продължаваме смяната ” в студиото на “Здравей, България ” по Нова телевизия.

Депутатът заяви, че се готви понижаване на Данък добавена стойност ставката на парното: “Крайните консуматори ще платят с 11% по-малко ”

Той сподели, че в миксът ще бъде включен азерския газ и американския, което ще замести огромният дял на съветския газ. Целта е цената на газът да се задържи, а даже и да падне.

Сабрутев разяснява вчерашния сериозен пост на Слави Трифонов: “Надявам се, че господин Трифонов е измамен. Основното, казано от него е, че антикризисните ограничения не са комуникирани с сътрудниците и надали не Политическа партия прави каквото си желае ”.

По думите му всяка парламентарно показана партия е имала опция да даде оферти за антикризисни ограничения, които по-късно са разисквани в МФ.

Като друга мярка уточни намаляването на Данък добавена стойност ставката от 20% на 9%. Готви се освобождение на акциза на електрическата сила, което ще докара до спад на цената с размера на акциза. Освен това държавното управление готви освобождение на акциза на газа за колите. Пожарна охрана този метод таксиметровият отрасъл може да чака понижаване на метанът с 37 стотинки.

Ще има отплата и за пазаруване на всички останали горива. Венко Сабрутев отхвърли да се постанова бензиностанциите да конфигурират стратегии, с които да наблюдават кой какъв брой зарежда.

Той удостовери, че се чака увеличение на пенсиите като минималната пенсия ще стане 470 лева

Освен това ще бъде отстранен таванът на пенсиите. Той ще стане еднакъв на размера на оптималния застрахователен приход.

Очаква се увеличение на прага на наложителната регистрация по Данък добавена стойност.

Ще има леко нарастване на акциза на цигарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР