От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор. Промяната

...
От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор. Промяната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Надяваме се да няма следващ главен прокурор след Гешев

" От Политическа партия се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в Конституцията да докара до резултат, че няма такава служба в България, с цел да се освободи България от подмолните зависимости ”.

Това съобщи Кирил Петков в предаването " Здравей, България ” по NOVA.

" Промяната е мудна, само че единственият механизъм е през институциите. Когато преди година и половина заложихме в проекта за възобновяване условия за следствие на основния прокурор беше посята промяната. Това сътвори спор в съществуващата система, тъй като основният прокурор не искаше това да се случи. Той се притесняваше, че следствието ще е против него, евентуално има от какво да се тормози. Когато Гешев стартира да работи против тази промяна, той излезе от прокуратурата и тогава Мария Габриел сподели, че ще го сменим ", даде образец Петков.

" Продължаваме промяната " желае да направи комисия по инспекция на настояванията на депутатски имунитети, сподели още Петков. В понеделник бе пожелан неговия имунитет, а преди този момент и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Комисията ще заседава намерено и отпред няма да е нито народен представител от Политическа партия, нито от ГЕРБ, изясни Петков. Тази комисия ще отвори проблема, ще изнесе безусловно всички документи, с цел да видят хората дали прокурорите не се употребяват за политическа бухалка, обясни той. Запитан дали може отпред да застане Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Петков отвърна, че не има вяра. Вместо това уточни като разновидности за лъчение на ръководител Българска социалистическа партия или " Възраждане ".

Петков е безапелационен, че ще си даде имунитета преди решението на комисията, с цел да видят жителите, че тя не се употребява за чадър.

Според Петков тази комисия ще бъде направена още в сряда.

Депутатите ще си понесат отговорността, само че всеки прокурор който прави политически придвижвания ще знае, че ще бъде гледан под лупа, съобщи още съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

ПП-ДБ ще поканят безусловно всички парламентарни партии за измененията в конституцията, съобщи Петков на въпрос за връзките на водената от него коалиция с Движение за права и свободи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР