От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор. Промяната

...
От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор. Промяната
Коментари Харесай

Кирил Петков: От ПП се надяваме да няма следващ главен прокурор

„ От Политическа партия се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в Конституцията да докара до резултат, че няма такава служба в България, с цел да се освободи България от подмолните зависимости и да се стигне до естествена институционална правова страна ”. Това сподели пред съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Когато преди година и половина заложихме в Плана за развиване механизъм за следствие на основния прокурор, това беше едно от изискванията за 12-те милиарда. Хората тогава обърнаха доста внимание. Тази начална промяна беше посята тогава и стартира да провокира разнообразни динамичности ", съобщи Петков.

" Еврокомисията сподели, че тази промяна е доста значима, цяла Европа след това сподели, че това е изискване ние да си получим парите, и сътвори спор в съществуващата система, тъй като основният прокурор не искаше тази промяна да се случи. За него не ебше просто теоритична промяна, той се притесняваше, че това следствие ще е против него, тъй като евентуално има неща, които го тормозят. Гешев потегли да прави дейности против тази промяна, против политиците, а те се почувстваха като че този човек почва напълно да излиза от рамките на прокуратурата, и тогава Габриел сподели, че ще го сменим ", сподели още Петков.

Цялата тази динамичност стартира, тъй като направихме институционална промяна, на мнение е той.

" Две години се опитвахме да създадем доста неща, подавахме сигнали до прокуратурата. Изведнъж беше обиден персоналния интерес на отстранения основен прокурор Иван Гешев, и той се задейства. Ако не бяхме заложили този механизъм в ПВУ, той нямаше да провокира този спор, който стигна до вчерашния резултат ", добави Кирил Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР