От ПП-ДБ вчера са поискали да бъде включена като извънредна

...
От ПП-ДБ вчера са поискали да бъде включена като извънредна
Коментари Харесай

Сабрутев: Българските граждани трябва да знаят на каква цена ще купуват тока

От ПП-ДБ през вчерашния ден са поискали да бъде включена като изключителна точка в съвещанието на Народното събрание цената на тока. Председателят на Народното събрание Росица Кирова е отказала, само че са били включени други изключителни точки. По-късно са видели на уеб страницата на Народното събрание, че се привиква второ изключително съвещание за вечерта. Това сподели кандидат-депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS. 

„ Българските жители би трябвало да знаят на каква цена ще купуват тока ”, съобщи той. Според него от ГЕРБ са желали да покачат цената на тока. С исканото нощес изключително съвещание на Народното събрание, е щяло да бъде скрито разискването за цената на електрическата енергия, твърди Сабрутев. „ Става въпрос за политическа нечиста сделка ”, е мнението на Сабрутев във връзка цената на тока от АЕЦ „ Козлодуй ”. Той изясни, че ще желаят съвещание за цената на тока. „ Искаме в обикновено пленарно време да обсъдим всичко, което предизвика КЕВР да одобри нарастване на цената на тока. КЕВР е самостоятелен регулатор, само че това не значи, че Народното събрание като най-висш орган не може да изслуша представители на регулатора. Защо са поискали увеличение цената на тока, създаван от АЕЦ „ Козлодуй ”, съобщи кандидат-депутатът. 

Относно контракта с „ Боташ ”, той изясни, че страната ни няма да употребява в цялостен размер резервираните карга, само че ще ги заплати. „ Защо България да храни Турция ”, запита кандидат-депутатът и съпостави парите, които ще бъдат платени, със сумата, нужна за безвъзмездни медикаменти за българските жители.

По думите му служебният кабинет би трябвало да отговори има ли транспорт на съветски нефт. „ Ние сме част от Европейски Съюз, от глобите, прекратихме дерогацията, с цел да не се цялостни хазната на страна, която води война ”, съобщи Сабрутев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР