От ПП-ДБ поставиха ново условие към ГЕРБ - преговорите ще

...
От ПП-ДБ поставиха ново условие към ГЕРБ - преговорите ще
Коментари Харесай

ПП-ДБ към ГЕРБ: Преговорите ще продължат, ако бъдат приети правилата за антикорупционната комисия

От ПП-ДБ сложиха ново изискване към ГЕРБ - договарянията ще продължат, в случай че бъдат признати разпоредбите за работа на антикорупционната комисия, заяви Българска национална телевизия. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков прикани некоалиционния си сътрудник да внесат дружно законопроекта във вторник.

 

От брифинга, който дадоха в коридорите на Народното събрание водачите на Политическа партия - Демократична България се разбра, че извиването на ръце продължава - те не отстъпват за регулаторите. " Трябва на първо време да се посочи ще има ли и какви промени в службите, регулаторите и правосъдната система ", е позицията на Кирил Петков и на Христо Иванов, повторена през днешния ден, откакто бе декларирана и през вчерашния ден - когато Борисов стартира концепцията за съдружно съглашение. Според Политическа партия - Демократична България промените са " социална алена линия " и по тази причина не отстъпвали от тях.

 

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи:

" Законът за КПК беше признат преди 5 месеца и 5 месеца, в разнообразни изчаквателни процедури, не можем да напреднем тази комисия да стартира да се бори против корупцията. Затова ги каним във вторник да внесем дружно разпоредбите, тъй като това ще бъде първата институция, в която в действителност процесът да е транспарантен, отворен, номинациите да бъдат направени по най-обществения и транспарантен метод и да бъде образец за всички регулатори.

Днес чухме покана от Борисов, че ни кани и за Комисия за защита на конкуренцията. Аз съм удовлетворен, че почваме да се движим в вярната посока, само че в тази ситуация не е концепцията да сменим една майка с друга майка, а да създадем транспарантен развой. В случая с Комисия за защита на конкуренцията - да създадем смяна в закона, тъй че да няма самовластие на ръководителя, а да създадем по този начин, че българският жител да знае, че всички цени и публични поръчки, утвърдени от Комисия за защита на конкуренцията, са направени по този начин, че да пазят публичния интерес. "

А съпредседателят Демократична България Христо Иванов добави:


" Казусът с Нотариуса сподели, че сега няма институция, която по един или различен метод да не е засенчена от подозрения, които се повдигат от тези схеми. Това толкоз повече постанова най-накрая да пристъпим към основаването на Комисията за попречване на корупцията като нов орган, който да се употребява с публично доверие. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР