От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания

...
От ПП-ДБ обявиха, че има опити за саботаж на гласувания
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвини ГЕРБ, че саботира бюджета и ни отдалечава от еврозоната

От ПП-ДБ оповестиха, че има опити за бойкот на гласувания държавен бюджет, като задачата на ГЕРБ е да ни изпратят на безсмислени избори и да ни отдалечат от еврозоната.
Те са подготвени да съсипят страната и ще сезираме Конституционния съд, заканиха се от името на обединението Даниел Лорер, Мартин Димитров и Васил Пандов.
Причината за тези обвинявания е признатото след среднощ в Народното събрание решение за предприемане на ограничения за гарантиране на финансовата непоклатимост и фискалната ликвидност на страната, което задължава финансовия министър в оставка Асен Василев неотложно да прекрати разноските по консолидираната фискална стратегия за пенсии, трудови хонорари, неотложни обществени заплащания и падежни заплащания по държавния дълг до назначение на служебното държавно управление.
Според Даниел Лорер бюджетът, който един път към този момент е гласуван и признат в границите на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с явно наказателни предизборни антибългарски способи.
Мартин Димитров пък пресметна, че през последните седмици ГЕРБ са създали оферти за над 4 милиарда лв., които не са планувани в бюджета. Според него това е безконтролно държание.
" Те са подготвени да съсипят страната, с цел да ударят министри, които не харесват ", сподели Димитров и добави, че страната в чудесно финансово положение, само че от понеделник отговорността е на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР