От ПП-ДБ не желаят в конституционната комисия да има водещи

...
От ПП-ДБ не желаят в конституционната комисия да има водещи
Коментари Харесай

Мирчев: В регулаторите трябва да се изберат не правилните партийци, а правилните хора

От ПП-ДБ не желаят в конституционната комисия да има водещи политически фигури. Това съобщи пред Българска национална телевизия, депутатът от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Като образец той уточни приемането на Делян Пеевски за член на конституционната комисия.

„ Ние бяхме декларирали от дълго време, че не желаеме по никакъв метод да има водещи лица и ярки политически фигури в конституционна комисия. Господин Пеевски беше определен с гласовете на Движение за права и свободи, на ГЕРБ и на „ Възраждане “. Ето това не желаеме да става, тъй като сега регулаторите ще бъдат определени по същия метод.

Според него това е от извънредно значение за страната, тъй като предопределя бъдещето за идващите 5-7 години.

Мирчев акцентира, че дейностите на ГЕРБ акцентират синхрона й с Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ Когато се избират регулаторите е извънредно значимо е да го има този общ ръб и да се избере не партийна квота и не 36 индивида да изберат, а да се изберат на база, в това число и на публичен диалог, верните хора, а не верните партийци, а верните, които ще свършат работа. Виждали сме какво значи, когато министър председателят назначава регулаторите и ги управлява “, уточни Ивайло Мирчев.

Мирчев уточни, че през вчерашния ден са дали своят вот единомислещо декларацията със 7 точки, показана от Кирил Петков.

„ Ние можем да подадем оставки и ще изобличим тази коалиция, само че не е добре за страната. Трябва да влезем в еврозоната, в Шенген, да решим казуса с инфлацията – това е единственият вероятен метод, в случай че тази структура в този момент продължи да съществува, само че с явен ангажимент от страна на ГЕРБ. Ако няма подобен ангажимент и в случай че ГЕРБ продължи с Движение за права и свободи и „ Възраждане “, отиваме единствено по веднъж и то не добър “, добави той.

 Снимка: БГНЕС

По думите му от положителната работа на Мария Габриел и Николай Денков се виждат и първите положителни резултати.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР