От ПП-ДБ искаме оставката на Антон Славчев като шеф на

...
От ПП-ДБ искаме оставката на Антон Славчев като шеф на
Коментари Харесай

Божидар Божанов: В антикорупционните органи трябват политически неутрални лица, Бойко Рашков е депутат

От ПП-ДБ желаеме оставката на Антон Славчев като началник на антикорупционната комисия, а не тестваме болшинства, сподели за Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Той напомни, че в четвъртък Народно събрание не одобри предлагането за освобождението на Славчев като началник на комисията за лишаване на нелегално добито имущество.

" Антон Славчев беше предпазен от част от депутатите, нямаме желание кой от оставащите членове на антикорупционната комисия да я оглави. Комисията действително не прави никакви дейности в тази посока на съгласуваност при публични поръчки.

Ще пожелаеме записите от камери дали народен представител влиза постоянно в постройката на антикорупционната комисия - в случай че е по този начин, това може да значи евентуален напън ", сподели Божанов.

" Би трябвало тези органи да не са под политическо въздействие, а в антикорупционните органи би трябвало да има политически неутрални лица, Бойко Рашков е народен представител ", отговори Божидар Божанов на въпроса дали от ПП-ДБ още държат на кандидатурата на Рашков да оглави комисията.

Според депутата членове на държавното управление в Северна Македония си разрешават неприемливи изявления.

" Сега освен България, а целият Европейски Съюз е спънка на Северна Македония по пътя и участието й в Европейски Съюз ", разяснява Божидар Божанов.

Разумно съгласно него звучи настояването на Бойко Борисов никой от никоя партия или общественик от България да не върви на аудиенция в Скопие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР