От повече от седмица текат три проверки в АГ болница

...
От повече от седмица текат три проверки в АГ болница
Коментари Харесай

Д-р Велев: Размяната на бебетата е низ от нелепи случайности

От повече от седмица текат три инспекции в АГ болница „ Шейново “. Това съобщи на брифинг през днешния ден шефът на лечебното заведение доктор Румен Велев. Проверките са почнали сега, в който той е бил известен за случая, и целят цялостното му изясняване.

„ Веднага подадох сигнал към полицията и проверяващите органи, които навреме образуваха досъдебно произвеждане, само че поради деликатността на цялата обстановка искахме да се резервира безмълвие с оглед опазване на персоналната информация и персоналните данни. В последна сметка най-потърпевши от цялата обстановка са двете фамилии “, сподели той.

„ Това е низ от нелепи случайности и може би неточност на един човек, който още първоначално е объркал нещата. Това обаче не ни оправдава никога. Искам да поднеса моите персонални и на целия личен състав от болничното заведение извинения на двете фамилии за тази обстановка, в която те се намират, и да изразя цялостното ни подпомагане за бързото разрешаване на този проблем. Проблемът не е за нас, казусът не е и за обществото, а е тъкмо за тези две фамилии “, сподели доктор Велев.

По думите му няма неточност в гривничките, само че те се разминават с гривничките на майките. На майка с гривничка за бебе А й е обещано бебе Б. Размяната е настъпила при първото предоставяне на бебенцата на майките.

„ Хората, направили тази неточност, ще бъдат осъдени. Има обаче някои смущаващи обстоятелства, които не можем да си разбираем. По време на целия престой в болничното заведение двете майки не са обърнали внимание на номерата на гривничките. Притесняващо е и че при изписването тези гривнички не са били сверени, което е нарушаване на протокола. Освен това три месеца е много дълъг интервал, в който не е доста разумно човек да не си огледа гривничката на бебето, още повече, че едната майка доста добре си съхранява всички документи “, сподели доктор Велев.

Той беше безапелационен, че няма предумисъл в действието. Д-р Велев добави, че е подготвен незабавно да подаде оставка.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР