От повече от два месеца изразявам искреното си желание и

...
От повече от два месеца изразявам искреното си желание и
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Надявам се утре да имаме редовно правителство

От повече от два месеца показвам откровеното си предпочитание и вяра за това България да има постоянно определено държавно управление. Надявам се на следващия ден предлаганият от проф. Никола Габровски проектокабинет да бъде определен от 48-ото Народно заседание. 

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при присъединяване си в шестото издание на интернационалния конгрес " Битката за гениите " в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят разяснява предлаганото от " Булгаргаз " нарастване на цената на газа с 40% от януари. Той е на мнение, че държавното управление няма какво да направи в този случай, защото цената се образува по отношение на комерсиалните закони. По думите на Донев и с 40% нарастване цената ще остане в рамките на това, което бизнесът е определил като търпимо.

" Цената на газа не е прерогатив на нито едно държавно управление, а зависи от комерсиалните закони, които работят, зависи и от интернационалния пазар и всички параметри, които я образуват. Правителството не би могло да се намесва, само че направихме по този начин, че да има открити, транспарантни и предвидими процедури и виждате, че цената падна под историческите 160 лева на 140 лева Това покачване, което е сега, е съобразено с комерсиалната обстановка ", сподели Донев.

Премиерът изясни, че служебното държавно управление е осигурило нужните количества газ за България, като даже има задоволително наличност, с цел да се търгува на газовия хъб " Балкан ". Донев съобщи, че по време на срещата на президента Румен Радев с турския му сътрудник Реджеп Ердоган са разисквани спомагателни доставки на газ за България.

Според Донев това ще способства за предвидимост, по-сигурен пазар, по-сигурни доставки и по-голяма сигурност за потребителите. Гълъб Донев разяснява и митингите на чиновниците на Министерство на външните работи като изрази вяра на следващия ден огромна част от настояванията им да бъдат задоволени:

" Това не е работа на служебно държавно управление. Проблемът е, че години обратно държавните управления са неглижирали казуса с приходите освен с централната администрация, само че и в локалната. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР