От повече от два месеца изразявам искреното си желание да

...
От повече от два месеца изразявам искреното си желание да
Коментари Харесай

Гълъб Донев харесва министрите на Габровски, надява да има кабинет

От повече от два месеца показвам откровеното си предпочитание да има постоянно определено държавно управление. Надявам се проектокабинетът на проф. Габровски да бъде подсилен. Това са подбрани експерти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през рецесиите. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти във вторник. Той участва на шестото издание на интернационалния конгрес " Битката за гениите ". 

По думите му правителството не може да се намесва в определянето цената на газа, само че са направени открити, транспарантни и предвидими процедури. " Видяхте, че от над 460 лв. за август-септември тарифата падна до 140 лв.. Повишението, което се предлага в този момент, е съобразено с комерсиалната конюктура, в рамките, в които бизнесът в България споделя, че това е търпима цена за него. Въпреки всичко, цената у нас е най-ниската в Европа ", уточни той.

Според премиера са обезпечени количествата газ, нужни за българския бизнес и семейства. " Дори имаме остатъци, които се търгуват на газов хъб " Балкан ". На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждала доставка на газ от южната ни съседка ", сподели още Донев.

Той разяснява и митингите на пътни строители. " Ако през днешния ден се окаже последният ми работен ден като министър председател, бих споделил на чиновниците на АПИ, че имат право на това. Направен е разбор, има огромни диспропорции и дисбалансите са се задълбочавали с години. Не може едно служебно държавно управление да реши в целокупност подобен проблем. Работим за угаждане на справедливите претенции на протестиращите ", изясни министър председателят. И добави, че години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР