От повече от два месеца изразявам искреното си желание да

...
От повече от два месеца изразявам искреното си желание да
Коментари Харесай

Гълъб Донев подкрепи проектокабинета на проф. Габровски

От повече от два месеца показвам откровеното си предпочитание да има постоянно определено държавно управление. Надявам се проектосъставът на кабинета на проф. Габровски да бъде определен. Това са подбрани експерти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през рецесиите. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти. Той участва на шестото издание на интернационалния конгрес " Битката за гениите ".

По думите му за цената на газа държавното управление не може да се намесва, само че са направени открити, транспарантни и предвидими процедури. " Видяхте, че цената от над 460 лв. за август-септември, падна под историческите 160 лв., на 140 лв.. Повишението, което се предлага, е съобразено с комерсиалната конюктура. Още в рамките, в които бизнесът в България споделя, че това е търпима цена за него. Въпреки това цената у нас е най-ниската в Европа ", уточни той.

Според премиера са обезпечени количествата газ, нужни за българския бизнес и семейства. " Дори имаме остатъци, които се търгуват на газов хъб " Балкан ". На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждало доставка на газ от южната ни съседка.

Донев разяснява и митингите на пътни строители. " Ако през днешния ден се окаже последният ми работен ден като министър председател, бих споделил на чиновниците на АПИ, които стачкуват, че имат право на това. " Направен е разбор, има огромни диспропорции, несъответствията са задълбочавани с години, не може едно служебно държавно управление да реши в целокупност подобен проблем. Работим по угаждане на справедливите претенции на протестиращите ", изясни министър председателят. И добави, че години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР