От посолството на САЩ в Скопие са заявили днес пред

...
От посолството на САЩ в Скопие са заявили днес пред
Коментари Харесай

Американското посолство в Скопие: Македония и България трябва сами да разрешат двустранния спор

От посолството на Съединени американски щати в Скопие са декларирали през днешния ден пред организация МИА, че Македония и Албания са изпълнили изискванията за започване на договарянията, двете страни работят интензивно за провеждането на нужните промени и по тази причина заслужават да проведат междуправителствени рзговори с Европейски Съюз допустимо най-скоро, предава скопското.

Изявлението е било направено направено във връзка въпрос на МИА по какъв начин Съединени американски щати реагират на дейностите на българското държавно управление, откакто откриха културен център в Битоля, наименуван " Ванчо Михайлов " - спорна фигура в страната на първо място, тъй като е сътрудничил с нацистка Германия по време на Втората международна война.

В тази връзка Съединени американски щати приканват за бързо споразумяване на двустранния спор сред двете страни.

" Продължаваме да призоваваме България и Северна Македония да разрешат този двустранен спор ", се споделя в изказване на посолството.

Попитани какво прави формален Вашингтон, с цел да убеди София да отстрани блокадата за евроинтеграцията на страната, от посолството са декларирали, че Македония и Албания дават отговор на изискванията за започване на договарянията. Държавният департамент също по този начин е показал през вчерашния ден, че Съединените щати мощно поддържат влизането на Северна Македония в Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР