От последния месец, в който правим проверки на магистралите, те

...
От последния месец, в който правим проверки на магистралите, те
Коментари Харесай

Министър Шишков: Гледаме сериала Кражбата на магистралите

От последния месец, в който вършим инспекции на автомагистралите, те се трансфораха в сериала “Кражбата на автомагистралите ”. От всяка инспекция излиза едно и също - липсват сред 25-30% от асфалта - към 1/3. Това съобщи пред Нова телевизия служебният районен министър арх. Иван Шишков. 

Тепърва обаче ще става ясна сумата, на която възлизат икономиите от пътните настилки. По думите на Шишков следва следствие у кого са отишли тези пари - има реализатори и подизпълнители. Възможно е казусът да бъде подхванат от Европейската прокуратура, защото се касае за пари от Брюксел. 

Възложител на тези строително-ремонтни работи е страната. Има обаче строителни компании, които са разнообразни в другите случаи. Веригата продължава със строителен контрол. По думите на Шишков някой е положил подписа си, че макар изчезналите от настилката сантиметри, пътищата са изпълнени вярно.

“Тези, които са разписвали инспекциите, са от надзора. Той би трябвало да е самостоятелен и е избиран от страната. Други органи ще проверяват всичко това “, изясни арх. Шишков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР