От порядъка на 800 милиона кубически метра газ е имало

...
От порядъка на 800 милиона кубически метра газ е имало
Коментари Харесай

В ООН узнаха колко кубически метра газ е имало в трите линии на Северен поток по време на диверсията

От порядъка на 800 милиона кубически метра газ е имало в трите развалени влакна на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " по време на повредата, сподели представителят на " Газпром " Сергей Куприянов, говорейки в петък на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Съгласно наличните оценки е имало към 800 милиона кубически метра газ в трите линии на газопровода по време на случая. За съпоставяне, това е потреблението на Дания за три месеца. ", сподели той, отбелязвайки, че при по време на повредата по газопроводите не са били превозени количества газ " по разнообразни аргументи ", само че и двата са били подготвени за употреба.

" Газпром " стартира да търси вероятни решения за възобновяване на системата " Северен поток ", само че времето, когато ще проработят, към момента не може да бъде несъмнено. „ Категорично можем да кажем, че това е доста сложна техническа задача “, сподели Куприянов. Първата стъпка в тази посока е физическа инспекция на местата на щета на тръбопроводите.

Ситуацията с повредата на „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “ в един и същи ден е безусловно невиждана, сподели представителят на „ Газпром “.

" Всъщност Европа е лишена от един от основните пътища за приемане на най-важния енергиен запас за неустановен интервал от време. Русия и " Газпром " похарчиха голямо количество старания и пари, с цел да построят и пуснат тези газопроводи, тъй като изглеждаше, че ние най-краткият и безвреден път на съветския газ до европейските консуматори. Сега газопроводите са с дупки ", заключи той.

Ситуацията към тръбопроводите

Във вторник Nord Stream AG (Nord Stream Aktiengesellschaft) заяви за „ невиждано опустошение “, настъпило на 26 септември „ на три влакна от морските газопроводи „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “, които бяха открити в границите на няколко часа.

Първо беше открит теч в " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани и два теча в " Северен поток 1 ". Датската енергийна организация осведоми, че огромно количество газ е навлязло в морето. На самолети и кораби е неразрешено да се доближават до мястото на случаите по-близо, в сравнение с пет морски благи.

По-късно шведски сеизмолози разясниха, че в понеделник са записали две детонации, станали по трасетата на Северните потоци. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен класифицира тези произшествия като бойкот, като уточни, че всяко „ съзнателно нарушение на европейската енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до най-решителни реакции “.

Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи, че отговорността за обстановката е на Запада. Според Путин англосаксонците „ в действителност са почнали да унищожават общоевропейската енергийна инфраструктура “. Той акцентира, че " за всички е явно, кому е преференциално това ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР