От понеделник земеделски производители и преработватели започват протестни действия на

...
От понеделник земеделски производители и преработватели започват протестни действия на
Коментари Харесай

Фермери се заканиха да блокират страната с протест от понеделник

От понеделник аграрни производители и преработватели стартират протестни дейности на основни точки в цялата страна, а във вторник митингите ще бъдат ориентирани към София. Това заяви Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите след национална среща в Арбанаси, в която участваха представители на 26 браншови организации от бранш " Земеделие ".  

Исканията са за продължение на възбраната за импорт на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица от Украйна, както и въвеждане на възбрана за импорт на нерафинирано олио, изсъхнало мляко, пресни и замразени плодове и зеленчуци, месо, живи животни, мед и пчелни артикули от Украйна. От бранша упорстват за повишен надзор на произхода, качеството и сигурността на внасяните селскостопански артикули. Сред другите претенции е изплащането до 30 септември на цялостния размер на обезщетенията за нарасналите разноски за произвеждане на стопаните, в резултат на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощите, оповестява Българска телеграфна агенция.

В признатата декларация се упорства за погашение на държавната помощ за производители със 100 % пропаднали площи и за нови размери на помощите за вложения и за " де минимис ". Според Илия Проданов,  Народното събрание с днешното си решение е направило голяма услуга на земеделския бранш, като е обединило безусловно всички браншови организации. Той акцентира, че идните митинги ще бъдат също обединяване на всички, които имат общо със земеделието в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР