От понеделник пътниците, които не са под карантина, ще могат

...
От понеделник пътниците, които не са под карантина, ще могат
Коментари Харесай

Фериботите в Гърция отново ще работят от понеделник

От понеделник пасажерите, които не са под карантина, ще могат да употребяват фериботите от континенталната част на Гърция до всички острови в Егейско и Йонийско море. Така страната прави още една крачка към завръщането към естествения темп на живот след два месеца на ограничавания.
От края на март пътуването с фериботи беше позволено единствено на непрекъснатите поданици на островите поради ограниченията против разпространяването на ковид. Според гръцката държавна телевизия фериботите ще транспортират най-много 50 % от броя на пасажерите, които са имали право да транспортират преди.
Атина към този момент разгласи проекти за рестартиране на туризма за чужденци. В края на май гръцкият спешен щаб възнамерява да разгласи лист със страни, от които ще могат да идват туристи, без да бъдат поставяни под двуседмична карантина. Това ще бъдат страни с релативно дребен брой инфектирани, уточни гръцкият министър на туризма Харис Теохарис, представен от 24 часа. Той изрази вяра, че Германия, откъдето обичайно идват най-вече туристи в Гърция, също ще бъде в този лист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР