От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността

...
От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността
Коментари Харесай

Спират всички пунктове за технически прегледи, които не са изпълнили това условие

От понеделник, 22 юли 2024 година, ще бъде прекратена активността на пунктовете за механически прегледи, които не са обезпечили съгласуваност на уредите за премерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „ Автомобилна администрация “ (ИААА).

До момента 964 пункта към този момент предават данните автоматизирано, 8 са отчасти свързани, а 96 към момента нямат съгласуваност.

От 00:00 часа на 21 юли въвеждането на данните от измервателните уреди ще се реализира единствено автоматизирано по електронен път. В пунктовете които нямат съгласуваност на уредите със системата няма да може да се правят периодически механически прегледи и да се издават документи за техническата редовност на транспортните средства.

Припомняме, че за повишение качеството на техническите прегледи и контрола, през октомври 2023 година бе променена Наредба № Н-32, с която се вкарват новите условия.

Съгласно измененията би трябвало да бъде конфигуриран програмен продукт, утвърден от ИА „ Автомобилна администрация “, посредством който сега на прегледа резултатите от измерванията от уредите да се изпращат електронно в организацията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР