От понеделник, 14 септември, започва да изтича допълнителната 6-месечна валидност

...
От понеделник, 14 септември, започва да изтича допълнителната 6-месечна валидност
Коментари Харесай

Срокът на личните документи изтича

От понеделник, 14 септември, стартира да изтича спомагателната 6-месечна годност на персоналните карти и шофьорските книжки, призната със Закона за изключителното състояние поради COVID-19. Така, в случай че персоналната карта или шофьорската брошура изтича на 13 септември, от 14 септември тя ще бъде невалидна.
Преди половин година беше удължена валидността за територията на страната на персонални документи, които изтичат в интервала от 13 март до 31 октомври. Това се отнасяше и за чужденците, пребиваващи у нас.
Тогава от Министерство на вътрешните работи предизвестиха, че въпросните документи ще са годни единствено и само в България, а при идно пътешестване всеки български жител може да си извади нов документ.
 Изтичат ви персоналните документи - ето по какъв начин да не висите по опашки Изтичат ви персоналните документи - ето по какъв начин да не висите по опашки
За да не чакате по опашки за нови персонални документи - персонални карти, паспорти, шофьорски книжки, подайте авансово заявки, приканва...
Припомняме, че до края на септември България се намира в изключителна епидемиологична конюнктура, само че звената на Министерство на вътрешните работи издаващи персонални документи работят и всеки може да възобнови своите документи.
Въпреки облекченията, доста от българите избират да възобновят документите си незабавно след приключването им или директно преди този момент, което докара до приток на хора пред гишетата на паспортните служби.
През юни, юли и август беше регистриран съвсем двоен растеж на искащите да подменят персоналните си карти и шофьорски книжки, а службите, които ги издават, бяха много ангажирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР