От полунощ Враца е под полицейска блокада, установи проверка на

...
От полунощ Враца е под полицейска блокада, установи проверка на
Коментари Харесай

Резето падна! Враца е под тотална блокада, полиция и жандармерия контролират трафика към и от града /първи снимки/

От среднощ Враца е под полицейска обсада, откри инспекция на организация BulNews.
Полиция и жандармерия са създали КПП-та на всички изходи на регионалния център и реализират непоколебим надзор над колите, които желаят да изоставен или влязат в града.
Най-натоварен е контролния пункт при „ Химко “, където е концентриран трафика към София. На Оряховско шосе контролът се прави при „ Чифлика “, а на Криводолско шосе при „ Металик “. На пътя за Монтана и Видин загражденията са сложени на отбивката за с. Бистрец. Прави усещане, че на всички места обстановката е естествена и се минава без напрежение. Има и жители, които не могат да посочат основателна причина да преминат и затова чиновниците на Министерство на вътрешните работи ги връщат.
Към този час няма никакво ограничаване да се пътува към с. Згориград и пещерата „ Леденика “. Има обаче контролно-пропусквателен пункт на пътя за околните Кулата и Нефела.
От регионалната дирекция на полицията във Враца разпространиха рекомендации за съблюдаване на противоепидемичните ограничения при пътешестване:
„ Във връзка с усложняващата се епидемиологична конюнктура, ОДМВР- Враца вкарва ограничавания на входно-изходните артерии на регионалния център за всички коли, които напущат града или желаят да влязат в него. На контролно-пропускателните пунктове служителите на реда ще събеседват с водачи и пасажерите в колите, и в случай че липсва необходимост за пътуването по аргументи, изброени в заповед РД- 01-143 от 21.03.2020 година на министъра на опазването на здравето / в случай че пътешестване не е обвързвано с: полагане на труд, здравословни аргументи на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по непрекъснат или сегашен адрес, като те се удостоверяват с документ/, ще бъдат връщани.
Умоляваме за следващ път да се преустановят визитите в паркове, градски градини, противоречиви и детски площадки, фитнес навън, беседки, заслони и проведени пикници навън, публични места. При забелязване на скупчване на повече от двама възрастни на едно място за дълготрайно време, служителите на реда от разстояние ще приканват да се приключи събирането и хората да се разотидат. Това ще става посредством оповестителните системи, с които са оборудвани служебните коли. Молим хората да не напущат домовете си без причина.
Въведен е комфортен час за извършване на покупки на възрастните хора над 60-годишна възраст, като те могат да посещават питателните магазини и аптеките в комфортно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден. Призоваваме всички, които не попадат в тази възрастова група да се съобразят с това, защото нямат да бъдат допускани в тези обекти.
ОДМВР- Враца моли всички поданици на региона да проявят гражданска съвест. Корона вирусът може да застигне всеки от нас, който е безконтролен към своето и здравето на своите близки. Напомняме, че полицията извършва своите ежедневните задължения по запазване на публичния ред и обслужване на настъпили катастрофи, като и съблюдава за реда по време на въведеното изключително състояние. Безотговорните жители, които не извършват подхванатите ограничения и наставления натоварват с спомагателни сили и средства униформените чиновници. Молим за вашата отговорност и поддръжка. Ние ще се погрижим за вас! “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР