От полунощ влизат в сила новите ограничителни мерки. . Фитнесите

...
От полунощ влизат в сила новите ограничителни мерки. . Фитнесите
Коментари Харесай

От полунощ влизат в сила новите COVID мерки

От среднощ влизат в действие новите ограничаващи ограничения.. Фитнесите ще работят при потенциал до 30%, а груповите спортове на закрито стопират. Кината, театрите, концертите на закрито ще работят с понижен на половина потенциал.

Преустановяват се всички всеобщи мероприятия, като фестивали и събори.
Снимка: bTV
На кръщенета, сватби и други тържества ще се позволяват до 30 души на закрито и до 60 навън.

И до момента в който заведенията, фитнесите, кината могат да работят при цялостен потенциал, в случай че всички чиновници и гости имат Коронавирус документ, то облекчение за сватбите при такива условия не се планува.

Десислава Николова и годеникът ѝ живеят в Испания, само че възнамеряват женитба в България от 2019 година Заради ограниченията плануваното празненство през август предходната година се отсрочва за юли тази. Точно седмица преди сватбата - Испания попада в „ алената зона “ и въпреки и 100% имунизирани, гостите нямало по какъв начин да дойдат.
Снимка: bTV
На сватбата им са поканени към 100 души точно по тази причина тържеството им се отсрочва най-малко за следващата година.

„ Рокля, костюм стоят и ни чакат в дрешника в България. Има неща, които можем да използваме за идната дата, само че има доста неща, които би трябвало да с закупят - да вземем за пример цветята.

Заетите в сектора също са разтревожени. За Ваня Гергова най-благодатното време за образуване на сватби през годината – през септември и октомври, е на практика провалено.
Снимка: bTV
" Ние би трябвало всичко да стопираме, тъй като хората не желаят да вършат избор. Как да изберат от тези 100 индивида на кого да кажат да не пристигна?! “, пита се тя.

Ваня се тревожи и дали този път за сектора ще има планувани обезщетения.

Епидемиолози изясняват, че рестриктивните мерки са резонни поради по-заразната „ Делта “ разновидност.
Снимка: bTV
„ Такъв вид събитията заради еуфорията е причина хората да са в доста по-близък контакт. Веселят се, пеят, танцуват. Ако всички са имунизирани, рискът понижава. Може да се обмисли, в случай че всички са ваксинирани, дали не може да се усили този брой. Някои нощни клубове в Германия отварят порти за клиенти без маски, само че единствено в случай че са имунизирани “, изясни доктор Христиана Бацелова.

Според нея изключения в ограниченията за имунизирани и преболедували са резонни, само че някои ограничавания са наложителни поради увеличаващият се брой пациенти в болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР