От полунощ на 9 юли влезе в сила отстъпката от

...
От полунощ на 9 юли влезе в сила отстъпката от
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво влезе в сила. Кой и как може да я ползва

От среднощ на 9 юли влезе в действие отстъпката от 25 стотинки за литър в цената на горивата. Държавната помощ ще бъде предоставяна от съвсем всички вериги, макар че те не са задължени да го вършат.

Отстъпката може да се употребява за следните, базови горива:
Бензин А 95Базов (обикновен) дизелПропан-бутанМетан
Отстъпката няма да важи за по-скъпите и висококласови горива, които са с добавки или са бензини с по-високо октаново число. Тя ще може да се употребява единствено при зареждане на главния контейнер т.е. няма да може да се налива в туби и други спомагателни резервоари.

Отстъпките могат да се употребяват единствено за леки коли от категория M1 или за мотопеди и мотоциклети с категория L1. За задачата на каса би трябвало да се даде дребния ваучър на транспортното средство.

Не се планува ограничаване в количеството гориво, което може да се зареди с отстъпка, както и броят на зарежданията, които могат да бъдат направени.

Важно изискване е, че всяка отстъпка би трябвало да бъде поискана на каса т.е. тя не се дава автоматизирано.

Намалението важи единствено за персонални коли и не може да бъде употребявано за служебни. При зареждане на гориво с държавната помощ не може да се изисква фактура. Водачите на лизингови коли също могат да се възползват от отстъпката, в случай че като ползвател на автомобила е записано физическо лице.

Голяма част от веригите оповестиха, че ще запазят и отстъпката си за лоялни клиенти т.е. тя ще може да бъде комбинирана с държавната помощ.

Очаква се цените на пропан-бутанът и метанът да намалеят в допълнение, защото за тях беше гласувано и понижаване на ставката за Данък добавена стойност от 20 на 9%.

Държавната помощ стана допустима след промени в Закона за държавния бюджет, които бяха гласувани на 30 юни. За финансирането на мярката са планувани 150 млн. лева, а проектът на страната е отстъпката да бъде дейна до края на годината.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР