От полунощ на 11 срещу 12 декември влиза в сила

...
От полунощ на 11 срещу 12 декември влиза в сила
Коментари Харесай

Влиза в сила ново разписание на влаковете

От среднощ на 11 против 12 декември влиза в действие ново разписание за придвижване на влаковете, оповестяват от БДЖ.

В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график за придвижване, като са о сигурени връзки сред влаковете с благоприятни условия за пътешестване сред повече обитаеми места. Увеличава се и броят на бързите влакове по някои посоки, за да се усъвършенства връзката с железопътен превоз сред Северна и Южна България.

С влизането в действие на новото разписание e планувано придвижването на пряк бърз трен Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева морава и Карлово с връзка за Габрово, както и за Хисар и опция за непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде обезпечен бърз трен в комфортно време на мястото на вечерния пътнически трен по това направление, който ще изминава дистанцията за по-кратко време, оповестяват от БДЖ.
 БДЖ: Учениците и студентите пътуват с 50% понижение
БДЖ: Учениците и студентите пътуват с 50% понижение

Цената на железопътна карта " Учащ " е 1.00 лева

С новия график е планувано придвижването и на 16 интернационалните бързи влака (2 от тях ще се движат единствено през летния сезон), като заради въведените противоепидемични ограничения към момента няма да се реализира тяхното пътешестване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Новата транспортна скица е съгласувана с регионалните и общинските администрации по места, друга част от измененията са свързани с обосновани претенции на постоянни клиенти, а трети - с повишение на рентабилността на транспортите и ефикасното потребление на преносимия състав.

През идната година ще бъде повишен размерът на транспортите, като транспортът на пасажери ще се прави с 576 влака , от които 84 бързи (4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 122 пътнически влака и 370 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

Подробна информация за новия график за придвижване на влаковете пасажерите на БДЖ могат да получат от чиновниците на гишетата " Информация " и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението: www.bdz.bg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР