От полунощ Австрия официално е в локдаун - радикална мярка,

...
От полунощ Австрия официално е в локдаун - радикална мярка,
Коментари Харесай

Австрия се затвори заради Covid-19, Виена пак се превърна в мъртъв град

От среднощ Австрия публично е в локдаун - радикална мярка, която през уикенда провокира яд в алпийската страна, както и в Белгия и Нидерландия, където връщането на рестриктивните мерки против Covid-19 докара до конфликти.

Виена отново се трансформира в мъртъв град. Магазини, заведения за хранене, коледни базари, концертни зали и фризьорски салони затвориха порти - като се изключи учебните заведения, столицата и останалата част от страната се разсъниха през днешния ден измежду тишина.

Откакто им бяха предоставени допустимо най-вече ваксини, никоя страна от Европейски Съюз не бе дръзнала да прекрачи тази граница.

Също като при предходните карантини на 8,9 милиона австрийци е наложена възбрана да излизат, с изключение на за покупки, спортни занимания или посещаване при доктор.

 Снимка: БТА/AP

Разрешено им е също така да вървят на работа и да карат децата на учебно заведение, само че управляващите приканиха да ги оставят у дома.

Ресторантите и множеството магазини са затворени, а по-големите събития са анулирани.

 Снимка: БТА/AP

Канцлерът Александър Шаленберг разгласи в петък, че Австрия ще вкара наложителна имунизация от 1 февруари. Подробности за тази мярка към този момент не се оповестяват.

В оповестено изявление във в. " Курир " Шаленберг сподели, че е тъжно държавното управление да прибягва до наложителна имунизация, с цел да подсигурява, че задоволителен брой хора ще бъдат имунизирани.

Малко под 66 % от 8,9-милионното население на Австрия са имунизирани против ковид - един от най-ниските индикатори в Западна Европа.

 Снимка: БТА/AP

Шаленберг изрази вяра идващото лято към този момент да не е нужен локдаун и дефинира като мъчно решението мярката да важи и за имунизираните.

" Свободите на хората би трябвало още веднъж да бъдат лимитирани, само че повярвайте ми, мъчно ми е да го приема ", заключи австрийският канцлер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР