От полпозишън в утрешната Гран При на Малайзия – предпоследен

...
От полпозишън в утрешната Гран При на Малайзия – предпоследен
Коментари Харесай

Педроса спечели оспорвана квалификация в Малайзия, на Маркес ще му бъде трудно

От полпозишън в утрешната Гран При на Малайзия – предпоследен кръг от календара на MotoGP – ще започва Дани Педроса, за който това е трети триумф в подготовка от началото на сезона. Съотборникът на Маркес победи Йоан Зарко и Андреа Довициозо с едвам 0.024 секунди, като французинът бе по-бърз от Дови с едвам 7 хилядни от секундата!

#MalaysianGP Grid: Top Rows

1. #DP26 #JZ5 #AD04

2. #VR46 #MV25 #JL99

3. #MM93 #AR42 #AI29

4. #CC35 #JM43 #PE44#MotoGP pic.twitter.com/ftyMeVbYRl
— MotoGP™ (@MotoGP) 28 октомври 2017 година
Марк Маркес, който може да завоюва купата за сезон 2017 още на следващия ден, катастрофира при започване на сесията и се забави със промяната на моторите си. Инцидент претърпя и сателитният водач на Honda Къл Кръчлоу, само че в заключителната фаза от квалификацията.



Роси, Маркес и Кръчлоу избраха да стартират сесията с твърда предна гума и от тримата единствено Доктора не претърпя случай на " Сепанг ". Всички останали водачи заложиха на софт опцията.

Педроса първи записа най-хубава обиколка, а скоро Лоренсо усъвършенства времето му и стана вторият водач след Валентино с обиколка под две минути. По средата на сесията пък първите четирима водачи – Зарко, Винялес, Педроса и Лоренсо - бяха разграничени от 0.064 секунди.



В последна сметка точно те плюс Роси и Довициозо ще заемат челните места на стартовата решетка на следващия ден, до момента в който Маркес ще бъде седми пред дуото на Suzuki, където младокът Алекс Ринс се показа по-добре от съотборника си Андреа Яноне. Резултатът на Маркес е вторият най-лош в кариерата му в кралския клас след " Муджело " преди две години. С изключение на това той постоянно съумява да започва от топ 6.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР