От полицията в Пазарджик апелират шофьорите за засилено внимание в

...
От полицията в Пазарджик апелират шофьорите за засилено внимание в
Коментари Харесай

В Момента! По Пътищата На България Е Същински Ад! Ето Къде Е Най-Зле!

От полицията в Пазарджик молят водачите за засилено внимание в региона на 89-и и 90-и км на Автомагистрала " Тракия " поради строително-ремонтни действия.

От АПИ приканиха да не се кара в спешната лента, а Министерство на вътрешните работи подсети за глобите - при първо нарушаване санкцията е 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление.

Допълнителни полицейски патрули

Засилен е трафикът по двете автомагистрали и по основните пътища от републиканската мрежа, осведомят от Пътна полиция - Групово дело " Национална полиция ". Предприети са ограничения за разполагане на спомагателни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на огромните градове, които наблюдават за сигурността на придвижването и при нужда контролират трафика.

Пътни екипи са ситуирани по най-натоварените трасета и изходите на огромните градове.

Интензивен е трафикът и на граничните пунктове. На българо-сръбската, българо-гръцката и българо-турската граница трафикът е натоварен за леки и товарни коли. На българо-румънската трафикът е натоварен на вход за леки и товарни коли, а на българо-македонската е естествен.

" Натоварените сектори по автомагистралите, където се правят ремонтни действия има основана взаимна организация сред екипите на " Пътна полиция " и чиновниците на организация " Пътна инфраструктура " за контролирано съгласуване на придвижването и при нужда тунела на Автомагистрала " Хемус " ще бъде отварян в посока Варна за придвижване в двете ленти, тъй че да не се получава запушване пред тунела от колите, които напущат столицата ", изясни по-рано контрольор Петър Соколов от Пътна полиция.

Блокиран изходът към Турция

Компютърен проблем провокира километрични опашки от коли на изходите към Турция.

По информация на турските гранични управляващи, доказана и от посещаване на дипломатически чиновник от консулството Одрин, на 26 април по обяд обстановката с трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " към входа за Турция се усложнява заради срив на компютърната осведомителна система на турските митници, заяви Министерство на външните работи.

Образували са се километрични опашки от изчакващи коли и рейсове, като са изцяло блокирани на вход към Турция, както турският, по този начин и българският пункт.

При извършените срещи със чиновници на консулството в Одрин и българските гранични управляващи, турските гранични и митнически органи са декларирали, че подхващат нужните ограничения за премахване на срутва. Създадена е организация, в това число като е повишен доста и персоналният състав, за да поемат насъбраните опашки и покачвания трафик през празничните за България дни. Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки коли и 3 трасета за рейсове. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични управляващи ще проработят на оптимален потенциал след премахване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически управляващи и при нужда има подготвеност да реагира.

Пред БНР представителят на Граничната полиция Лора Любенова изясни, че естествената работа е била възобновена към 12.45. Въпреки това на граничния пункт " Лесово " и сега има опашка от коли от 3 километра. Затруднено е придвижването и на останалите два пункта - " Капитан Андреево " и Малко Търново. Очаква се в идващите часове трафикът да се възстановява.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР