От полицията уточняват, че жената, която загубила преди време пръстена

...
От полицията уточняват, че жената, която загубила преди време пръстена
Коментари Харесай

Деца направиха голямо добро

От полицията прецизират, че дамата, която изгубила преди време пръстена си, е работила тогава в отделението за недоносени деца в шуменската болница. Пръстенът е към този момент при собственичката си

Деца от Общинския детски комплекс " Анастас Стоянов “ в Шумен откриха златна брачна халка по време на занимания навън на Шуменското плато, оповестяват от полицията, представени от БНР.  На поляната до детската площадка две 8-годишни маомчета забелязали предмет, който свети. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили венчален пръстен.

Децата незабавно го занесли на една от учителките. Помолили да бъде предаден в полицията, с цел да се откри притежателят му.

На място пристигнали полицейски чиновници. Полицай Янко Димитров от РУ-Шумен и експертът-криминалист Добромир Дойчинов посочили на децата по какъв начин се прави оглед на местопрестъпление и дейностите, които правят в такива обстановки.

Полицейските чиновници благодарили на двете момчета и на всички деца, които са на зелено учебно заведение, за положителното дело.

От полицията прецизират, че на вътрешната част на златната халка е изписано името Панко и датата 20 ноември 1966 г. 

По-късно стана ясно, че собственичката на брачната халка е открита, само че не желае гласност. Според ОД на Министерство на вътрешните работи тя е изгубила венчалния си пръстен през 1970 година, когато е работела в отделението за недоносени деца в шуменската болница.

Имала табиет да смъква бижуто, до момента в който къпе бебетата. Така след една баня липсващ пръстенът, в този момент обаче - 52 години по-късно, той се врънал при нея. Съпругът на дамата - Панко, е умрял. Семейната светиня е предадена на дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР