От полицията разпространиха снимки на модерно изградената оранжерия за производство

...
От полицията разпространиха снимки на модерно изградената оранжерия за производство
Коментари Харесай

Вижте видео и снимки от акцията в Слънчев бряг!

От полицията разпространиха фотоси на съвременно построената оранжерия за произвеждане на марихуана, разрушена в Слънчев бряг.

Както Burgas24.bg заяви в границите на един ден бяха открити две пространства, в които са построени оранжерии за развъждане на марихуана. Едното от тях - хотел " Мегас " в Слънчев бряг, който през лятото  посреща туристи, а през зимните месеци действа като плантация за марихуана. На два от етажите са обособени сред 5 и 6 стаи за оранжерии. " Изключително професионално съоръжение. По оценка на специалисти сумата, която е вложена за него, е над 60 хиляди лева В хотела са открити 252 растения “, разкри на брифинг шефът на ОДМВР Бургас ст. комисар Павлов.   В хотела е арестуван мъж от Несебър с чисто престъпно досие.  

" Малко преди удара в хотела, в складова база в курортния комплекс, е арестуван различен мъж, престъпно проявен, който по еднакъв метод е построил професионална оранжерия за развъждане на марихуана. Установени са 54 растения. Количеството общо от двете акции е над 300 растения, т.е над 60 кг марихуана. Тя е от доста висок клас - може да стигне до 30 лв. на грам на пазара, а за кг към 4 000 лв. ", добави Павлов.

" Подобен удар скоро в Бургаско не е юридически. Борбата с подобен тип закононарушение е приоритет както за полицията, по този начин и за прокуратурата. На двете арестувани лица са повдигнати обвинявания - за разпространяване, за засяване и развъждане на високо рискови субстанции. Предвидени от закона санкции са от 1 до 6 години и санкция от 2  до 10 000 лв.. Лицата са арестувани за 72 часа, по-късно ще им бъде повдигната мярка за неотклонение " задържане под стража ", добави прокурор Чинев.

" Хотелът е нает от юридическо лице от близо две години. Освен арестуваното лице имаме данни и за друго, което е съпричастно към развъждането на марихуаната. Имаме данни, че това лице е отвън страната, разгласен е за търсене. С изключение на летния сезон, хотелът не е настоящ. Двете арестувани лица нямат общо между тях. Единното лице е неосъждано, а другото е оправдано. Хотелът и складовата база се намират на към 400 метра. Една част от марихуаната е била предопределена за България, а другата за експорт ", сподели още шефът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР