От политическата формация на бившия правосъден министър Христо Иванов излязоха

...
От политическата формация на бившия правосъден министър Христо Иванов излязоха
Коментари Харесай

”Да, България”: Борисов ни превръща в Троянски кон на Путин

От политическата групировка на някогашния правосъден министър Христо Иванов излязоха с нова сериозна декларация, в която се споделя, че упоменатите от премиера наказания са част от координирана дипломатическа реакция на НАТО и Европейски Съюз против анексията на Крим и експанзията против Украйна въобще.

"Те имат съответна цел – връщането на връзките сред Руската федерация и Украйна на полето на базисните правила на интернационалното право, в това число ненарушимостта на държавните граници и невмешателство във вътрешните работи. Съответно глобите могат да бъдат свалени едвам откакто тази цел бъде реализирана. Минският кротичък развой няма опция ", обявиха още от "Да, България ".

Според партията в същото време се натрупват доказателства за съветска интервенция във вътрешните работи на редица страни от Европейски Съюз и НАТО, "придобиващи характера на осведомителна подривна война против самия либерален темперамент на държавно устройство на тези страни ".

Оттам акцентират, че като източноевропейска и черноморска страна, която граничи с такива огнища на неустойчивост като днешна Турция и Близкия изток, България е изключително мощно изложена на рисковете от тази обстановка.

"Демокрацията ни е неукрепнала и недъгава, а институциите ни – проядени от систематична корупция и това ни прави изключително уязвими за вида хибридно навлизане, практикуван от путинския режим. А в навечерието на годишнината от Независимостта ни, Борисов афишира, че ще смъква глобите. След като българското държавно управление по този начин и не съумя да формулира някакви безапелационни цели за своето председателство на Европейски Съюз – с изключение на ремонта на НДК – в този момент за първи път научаваме от устата на премиера каква цел действително си слага той: България да се покаже като предан „ троянски кон “ на Путин в Европа ", се споделя още в декларацията.

Според създателите й, с изключение на, че е в директно несъгласие на националната ни сигурност и на сигурността на Европейски Съюз, това е следващ израз на принадлежност на Борисов и ГЕРБ към предвождания от Путин "антидемократичен популистки интернационал ".

"От позиция на властова процедура, Борисов в партньорство с Пеевски и останалите корупционни кланове в българската политика, последователно построява приспособена версия на путинския режим у нас ", декларират още от партията.

Според нея това се случва посредством :

- поддържането на пропагандна машина, от която зависи всяко ръководство и която сполучливо наводнява общественото пространство с хибридни операции и отровни неистини против всеки несгоден за господарите й;

- провеждането на откровени държавни рейдърски акции, ориентирани както към лица, станали неуместни по една или друга причина, по този начин и към апетитни активи;

- образуването на клиентелистки политически, бюрократичен и икономически хайлайф от лица, профилирани в обслужването на корупционни и други престъпни схеми, обезпечено с недосегаемост;

- отвод от промяна и съответно обезпечаване на държавните системи за сигурност и разузнаване;

- гладко възпроизвеждане на детайлите на някогашната Държавна сигурност, като им се обезпечава достъп до медийни, университетски и политически запаси, което има паралел само в днешна Русия и други постсъветски държави;

- поддържането на номенклатурна прослойка в правосъдната система, която подсигурява правна цялост на въвлечените във всички изброени нагоре процеси.

От партията считат, че визитата на съветския общоприет прокурор Юрий Чайка е илюстрация на обичайно тесните контакти и обмяна на опит на "лидерите на тази прослойка с путинската прокуратура ".

Накрая от „ Да, България “ обобщават, че ръководството на Бойко Борисов става все по-вредно за страната ни и не престават напъните си за създаване на ясна продемократична и антикорупционна опция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР